Diyarbakırlılar bu yaz rahat edecek: Şikâyetler yüzde 20’ye düştü! Diyarbakırlılar bu yaz rahat edecek: Şikâyetler yüzde 20’ye düştü!

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Karacadağ pirincinin Diyarbakır için özel bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Bu pirinç türü sadece lezzetiyle değil, gelişmiş endeksiyle de diyabet hastaları için çok faydalıdır. Karacadağ pirincinin üretimi, doğal ve organik şekilde yapılmakta, coğrafi işaret belgesi de alınmıştır. Bu yıl 10 bin dekar civarında ekim yapılması bekleniyor. Tarım Orman Bakanlığının desteğiyle, 27 ton tohum hibe olarak çiftçilere dağıtılacaktır.” dedi.

DİYARBAKIR İÇİN BEREKETLİ BİR GELECEK
Vali Zorluoğlu, Diyarbakır’daki tarımsal kalkınmayı desteklemek için yürütülen çalışmaların önemine değinerek, çiftçilerin daha verimli üretim yapabilmesi için her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Zorluoğlu, “Tarım Orman Bakanlığının desteğiyle, Karacadağ pirincinin üretimini artırarak, Diyarbakır’ın tarımda hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi