Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kız yurtları bu yıl da hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik projeleri kapsamında üniversite eğitimi için il dışından gelen kız öğrencilerin barınma sorununu çözmek için harekete geçerek, yurtları yeniden açma kararı almıştı.

Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz Ağustos ayında, 2016 yılında Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tarafından açılışı yapılan ve kayyumlar tarafından niteliği değiştirilen 136 oda ve 391 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdunu yeniden açacağını duyurmuştu. Öğrencilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan yurttan, özellikle dar gelirli ailelerin çocukları faydalanacak. Zemin artı 8 kattan oluşan Kız Öğrenci Yurdu'nda, yemekhane, kütüphane, bilgisayar odası, kantin, etüt odası, ütü odaları, çamaşırhane, ziyaretçi odası, mutfak, revir, müşahede odası, idari bürolar, personel büroları, terzi, mutfak deposu, temizlik odası, sığınak ve teras da yer alacak. Büyükşehir Belediyesi, kız yurtlarında kalmak isteyen öğrencileri için kayıt tarihini ve sürecini de açıklamıştı.

Ancak kayyum döneminde ücretsiz olan kız yurdunun, büyükşehir belediyesi tarafından ücretli olduğu iddia edildi.

YURT ÜCRETİ 1750 LİRA MI?
AK Parti Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahman Kikizade, sosyal medya platformu x (twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda kayyum döneminde ücretsiz hizmet verdiği kız yurdunun ücretli yapıldığını iddia etti. Kikizade, Büyükşehir Belediyesine ait kız yurdunun hem depozito konaklama ücreti hem de Eylül ayı konaklama ücretinin 1750 lira olduğunu ve her öğrenciden toplamda 3 bin 500 lira para istendiğini söyledi.

ŞAKA GİBİ DİYEREK ELEŞTİRDİ
AK Partili Kikizade, yaptığı paylaşımda DEM Partili Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

Sağlıkçılardan Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem Sağlıkçılardan Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem

“Şaka gibi! Diyarbakır’da ‘sosyal belediyecilik’ dedikleri şey, ücretsiz yurtları ücretli yapmakmış. Ne de olsa, en çok desteğe ihtiyacı olanların omuzlarına yük bindirmek, sosyal adaletin dem tanımı!”
 

Muhabir: Remziye ÇELİK