Diyarbakır’da özellikle gıda ürünlerine gelen zamlardan dolayı vatandaşlar bir hayli zorlanmaya başladı. Geçtiğimiz haflarda kırmızı ete gelen indirime bir indirim daha geldi.

DİYARBAKIR’DA KIRMIZI ETİN KİLOSU 500 LİRA
Geçtiğimiz haftalarda 20 lira indirim gelen kırmızı ete 15 lira daha indirim geldi. Diyarbakır’da kırmızı etin kilosu 500 lira oldu. Ne kadar indirim gelse de halen kırmızı etin bir kilo fiyatı uçuk durumda. Peki Kurban Bayramının yaklaşmasıyla kırmızı ete indirim veya zam gelecek mi?

DİYARBAKIR’DA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Diyarbakır Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Bayramı hazırlıkları başladı. Diyarbakır Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetin, kurban fiyatlarının ve satışların geçen senenin rakamlarına yakın seyredeceğini belirtti.

Diyarbakır’da uyarı geldi! 24 bölgeye su verilmeyecek Diyarbakır’da uyarı geldi! 24 bölgeye su verilmeyecek

KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞLAR KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?
Küçükbaş 10-15 bin arasında, büyükbaşlar 70-80 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar çıkıyor. Kilo hesabı ortalama 250 lira civarındadır. Mazotun yükselmesiyle nakliye paraları bir hayli arttı. Büyükbaşta 10 bin liraya kadar masraf gidiyor. Küçükbaşta da 2-3 bin liraya kadar masraf çıkıyor. Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte satışların artacağı bekleniyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL