Diyarbakır’da son dönemde gelen zamlardan kırmızı ette nasibini aldı. Son 10 günde kırmızı ete 2 kere zam geldi. Geçen hafta ete gelen zam tepkilere neden olurken bu hafta içinde tekrardan büyük bir zam geldi. Geçtiğimiz günlerde gelen zamla birlikte bir kilo kuzu etinin fiyatı 430 lira olurken bu hafta gelen zamla 480 liraya yükseldi. 

KIRMIZI ET ALMAK HAYAL OLDU 
Açlık sınırının 15 bin 48 TL’ye, yoksulluk sınırının ise 49 bin 19 TL’ye yükseldiği ocak ayında, 17 bin TL asgari ücret alan bir çalışanın kırmızı ete ulaşması neredeyse imkansız hale geldi. Vatandaşlar gelen zamma tepki gösterdi. 

En fazla Güneydoğu’da! Diyarbakır nüfusunun yüzde kaçı Suriyeli? En fazla Güneydoğu’da! Diyarbakır nüfusunun yüzde kaçı Suriyeli?

“DİYARBAKIR’DA ETE HER GÜN ZAM GELİYOR”
Mücadele gazetemize konuşan kasap Mehmet. D şöyle konuştu; "Geçen hafta ete zam geldi vatandaşlar tepki gösterdi. Bu hafta tekrardan zam geldi. Artık bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Her gün zam geliyor. Zamlardan en çok etkilenen biz oluyoruz. Vatandaşlar sanki biz zam yapıyormuşuz gibi bir algı var. Biz zam gelince mecburen fiyata yansıtmak zorunda kalıyoruz. Bizde isteriz ki tüm vatandaşlarımız kırmızı et yesin ucuz olsun bizde ucuza satalım.”

Haber: Abdullah AKYOL

Muhabir: Abdullah AKYOL