Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kobane Davası’nda Selahattin Demirtaş ve Kürt siyasetçilere verilen cezalara karşı Diyarbakır, İstanbul vre Adana’da demokrasi talebiyle buluşmalar gerçekleştiriyor. Kobanê Davası’nda siyasetçilere verilen cezaları protesto etmek amacıyla bir araya gelen kitle, Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda kitlesel açıklama yaptı. 

DEM Parti’nin Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda "Özgürlük ve Adalet” buluşmalarında yapılan eyleme, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, DEM Parti milletvekilleri Saliha Aydeniz, Sinan Çiftyürek, Diyarbakır Büyükşehir eşbaşkanları Serra Bucak ile Doğan Hatun, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük, çok sayıda sivil toplum örgütü ve vatandaşlar katıldı. 

Diyarbakır’da işe alınan AK Partili isimleri açıkladı! Diyarbakır’da işe alınan AK Partili isimleri açıkladı!

Açıklamayı DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz okudu. Aydeniz, Kobani Davası’nda verilen kararın hukuki olmadığına dikkat çekerek, “Hukuksuz kararı tanımıyoruz” dedi. DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ise, “Kobani bir dava değil bir kumpastır. Kobanide hukukun işlediğini söyleyemez. Kobani kumpas davası bu ülkede ortak yaşam iradesine kurulan bir kumpastır. Buradaki varlığımız Kobani kumpas davasında Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tüm arkadaşlarımızın mücadele kararlılığıdır. Normalleşmek, yumuşamak değil yüzleşmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi