Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde rağbet görülen ve almak için günde binlerce vatandaşın sıraya girdiği Lübnan künefesine zam geldi. Geçtiğimiz haftalara kadar da 50 liradan satılan künefenin fiyatı geçen hafta 10 lira zam yapılarak 60 liradan satılmaya başlandı. Zamma rağmen tatlıya rağbetin azalmadığı vatandaşların tatlıdan vazgeçemediği görüldü. Tatlılar porsiyon halinde köpük tabakta satılıyor. Lübnan künefesini Gazi Caddesi’nin dört bir yanında bulabilirsiniz.

Diyarbakır’da bu otobüslere binenler baygınlık geçiriyor! Diyarbakır’da bu otobüslere binenler baygınlık geçiriyor!

LÜBNAN KÜNEFESİ NASIL YAPILIYOR?
1) Şerbet için su ve şekeri karıştırın, kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyu sıkın ve kısık ateşte on dakika kadar kaynatıp altını kapatın.

2) Kadayıfları ufak parçalar halinde robottan geçirin. Ufaltabildiğiniz kadar küçültün, üstlerine dört yemek kaşığı erimiş tereyağı ve azar azar yaklaşık bir çay bardağından az şerbet ekleyerek robottan geçirmeye devam edin.

Künefe Tarihi

3) Kadayıfları elinize alıp sıktığınızda hafifçe yapışıp macunumsu bir kıvam alıyorlarsa hazırlar.
Geniş bir tavanın tabanına tereyağı ve pekmez karışımını sürün, kadayıfları üstüne serin ve sıkıca bastırın. Kenarlarını da düzeltip iyice bastırdığınıza emin olduktan sonra rendelenmiş peyniri ekleyin orta, kısık ocakta çevire çevire peynir eriyene kadar pişirin.

4) Künefeyi servis tabağına ters çevirin, sıcakken hafifçe şerbet gezdirin. Sıcakken dilimleyin, servis esnasında şerbet ve fıstık serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz pide arasına da künefe koyup şerbet ekleyerek yiyebilirsiniz.

Muhabir: Abdullah AKYOL