Diyarbakır’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban kesim telaşları da başladı. Durumu iyi olan büyük baş hayvan keserken dar gelirli aileler ise küçükbaş hayvan kesiyor. Peki Diyarbakır’da kurbanlıklar ne kadar? Canlı havyan kilo fiyatı ne kadar? Kurban kesimi ne kadar? İşte tüm haberin detayları…

Diyarbakır'da kurbanlıkların çoğu satıldıı

600 KİLOLUK DANANIN KESİMİ 15 BİN LİRA 
Diyarbakır’da kurban kesim fiyatları belli oldu. Küçükbaş hayvan kesimi 700 lira, 250 kiloluk büyük baş dana kesimi 8-10 bin lira arasında olurken 600 kiloluk dananın kesimi ise 15 bin lira olarak belirlendi. Kurban Bayramına 10 gün kala kurban kesim fiyatları belli olurken vatandaşlar kesim fiyatlarının çok pahalı olduğunu söylediler. Diyarbakır hayvan pazarında ise kesim için kasaplar tercih ediliyor. Bazı kasaplar ise Diyarbakır’da kesim ücretinin az olduğunu söyleyip İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerlere gittiklerini söyledi.

Diyarbakır’da boş dondurma külahı 7 lira buzlaş 10 lira! Diyarbakır’da boş dondurma külahı 7 lira buzlaş 10 lira!

Diyarbakır bir ilçesinde kurban kesim yerleri belli oldu

"KESİM FİYATLARI BENCE ÇOK UYGUNDUR" 
Kurban kesim fiyatları hakkında Mücadele’ye bilgi veren Kasap Emrah Şanlı; “Eğer hayvan kesen adam sadece kesilmesini istiyorsa fiyat bu kadar pahalı olmuyor daha düşük bir fiyattan kesiyoruz. Ama biz düzenli kesip içini dışını bir güzel ayıklayıp tam kasap sistemi olarak hayvanı sahibine teslim ediyoruz. Küçükbaş hayvan içinde bir kesim 700 ile 1000 lira arasında değişmektedir. Buda pek pahalı değildir. Büyük baş ise 5 bin ile 15 bin arasında değişiyor. Dana sizde biliyorsunuz zor bir hayvandır. Onu yere yatırmak, kesmek, temizlemek çok zahmetli bir iştir. Zaten hayvan sahibide ne kadar zorluk çektiğimizi kendileri görüyor. Fiyatları biraz pahalı olmasının sebebi ise kasaplar özel günlerinde Bayram günlerinde tüm işlerini bırakıp gelip hayvan kesiyor o zahmete giriyor. Aileleriyle vakit geçirmesi gerekiyorken gelip kurban kesen vatandaşlarımızın hayvanını kesiyor. Bazı vatandaşlarımız kesim ücretini pahalı buluyor ama bence gayet çok uygundur. Biz aile boyu kasaplık yaptık çok şükür bende 4. Kuşağım. Şimdiden herkesin Kurban Bayramı'nı kutlarım. Umarım tüm vatandaşlarımız kurbanlarını kesebilirler. Allah herkesin kurbanı kabul eylesin"  Diye konuştu.

Diyarbakır'da kurban satış yerleri belli oldu

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR OLACAK?
Kurban Bayramı bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. 2024 yılında et fiyatlarına gelen zamların ardından fiyatlarda geçen yıla göre büyük bir değişiklik yaşanması bekleniyor. Bu yıl Kurban Bayramı'nda ortalama bir kurbanlık fiyatının 8 bin lira ile 250 bin liraya kadar çıkacağı öngörülüyor. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatının ise 250-260 lira olarak belirlendi.

Muhabir: Abdullah AKYOL