Diyarbakır’ın en büyük parklarından olan Bağlar ilçesindeki Newroz Park özellikle hafta sonları yoğun ilgi görüyor. Parkta mangal yakılması yasak olmasına rağmen, piknik yapmaya gelen ailelerin ateş yakması sonucu oluşan duman mahallelinin tepkilerine neden oluyor. Parkın çevresinde oturan mahalleliler uzun zamandır dumandan dolayı evlerinin penceresini açamadığını söyleyerek tepkilerini dile getiriyor.
SERRA BUCAK: “BİR TAKIM ALIŞKANLIKLAR ZOR BİTİRİLİYOR”
Geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, yaptığı açıklamada, “Newroz Park’ta mangal yapılmasına izin vermeyeceğiz. Siz de takdir edersiniz bir takım alışkanlıklar zor bitiriliyor. Newroz parkta bundan sonra bu gibi görüntüler olmayacak. Oraya park bahçemiz bir tane değil iki tane ekip koyacağız taki bu mangalla mücadele edebilelim” demişti.
“İNSANLAR ÇOK ANLAYIŞSIZ”
Bucak’ın açıklamasından son ekipler parkta denetimlere başlamış, bir süre mangal yakılmasına müdahale edilmişti. Fakat Kurban Bayramı tatilinde yine mangal yakılmaya başlandı. Mücadele Gazetesi ihbar hattına yazan bir vatandaş, ”Zabıta yeterli müdahaleye yapamıyor insanlar çok anlayışsız milyonluk evde rezalet içinde yaşıyoruz” ifadelerini kullanarak yetkililere bir kez daha seslendi.