Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan çiğ kestanenin fiyatı 300 ila 350 arasında satılırken pişmiş kestanenin kilosu ise 400 lira ile 500 lira arasında satılıyor. Aradaki uçurum fiyat farkından dolayı ise vatandaşlar kestaneyi çiğ alıp evlerinde pişirerek yemeyi tercih ediyor. 100 gramı 50 TL’den satılırken tanesi ise 5 ile 10 lira arasında satılıyor.

KESTANE KIRMIZI ETİ SOLLADI
Sokak tezgahlarında satılmaya başlanan kebap kestanenin fiyatı havalar soğudukça zam üstüne zam geliyor. Kestanenin kilosu geçen ay 250 liraya satılırken şuan 500 liraya kadar çıkarak kilosu 400 liraya satılan kırmızı etin fiyatını solladı.

VATANDAŞ KİLO İLE DEĞİL TANEYLE ALIYOR

Kentte kestane alan bir vatandaş; ”Havalar soğudukça kestaneye zam geliyor. Kışın çerez niyetine tükettiğimiz kestaneyi maalesef kilo ile alamıyoruz 100 gram ya da tane ile alıyoruz. Bir kestanenin kilosu nasıl kırmızı etin fiyatını geçer anlamadım. Her şeyden mahrum kalıyoruz. Yakında bir şey yiyemeyeceğiz galiba. Daha asgari ücret yeni belli olmasına rağmen her şey ateş pahası oldu. Umarım bu zamlar bir an önce dururda insanlar refah içinde yaşarlar”. İfadelerini kullandı.

Diyarbakır’da 12 yaşındaki kız kayboldu Diyarbakır’da 12 yaşındaki kız kayboldu

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol