Olay, 30 Nisan akşamı merkez Bağlar ilçesindeki Kocaeli Kardeşlik Parkı'nda meydana geldi. Daha önce tartışmadan önce iki grup, parkta buluştu. Taraflar arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Taraflardan biri, diğer grup bıçaklanmalarla saldırdı. Arkadaşları kaçarken, Davut Dinç tek başına kaldı. Sırtından, kalçasından ve sağ kısmından toplam 12 bıçak darbesi alan Dinç'i, grubun içinden çevredekiler kurtardı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dinç, ilk müdahalesinin ardından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi alınırken, polis ekipleri de kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

BIÇAKLAYANLAR TUTUKLANSIN ÇAĞRISI
Hastanede tedavisi süren Davut Dinç, bıçaklayan kişinin yakalanıp tutuklanmasını isteyerek, "Salı akşam 22.30'da beni aradılar, biz hemen sonra birlikte ayrılarak parka gittik. Parkın içine girdik, 10-15 kişidi. Ne olduğunu anlamadan doğrudan üstüme geldiler. Ben de kaçmaya çalıştım, Beni yere attılar. 10-15 bıçak darbesi yedim, sonra başka arkadaşlar geldi, polis geldi ve beni kurtardılar. Durumum şu an iyi., düne göre bugün daha iyi olduğumu söyledi. Ayağımdaki bıçak darbeleri nedeniyle yürüyemiyorum.

Diyarbakır’dan bir acı haber daha! Bu kez Bismil’de Diyarbakır’dan bir acı haber daha! Bu kez Bismil’de

KUZUMU KURTLARIN ARASINA BİRAKIP KAÇTILAR
Oğlunun ölümden döndüğünü anne Dinç ise, "Oğlumu 2 defa çağrılıyorlar. Gelmeyeceğini söylemesine rağmen, bir şekilde ikna olup gidiyor. Oğlumu parka gidiyorlar, kavgayı çıkıyorlar. Oğlumu parka çağıranlar, oradan kaçıp gidiyorlar, benim kuzumu da kurtların birbirlerinden ayrılıp gidiyorlar. Ben bu Bugün benim gelişmemi sağlayan, tüm evlatlara bunu yapıyor. Yetkililerden tek ricam, sahip olmayı bırakmasınlar.

Kaynak: DHA