Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada su tasarrufu nedeniyle her akşam bazı mahallelerde su kesintisi yaşanacağını duyurmuştu. DİSKİ'nin Arife akşamı bazı mahallerde uyguladığı su kesintisi ise tepkilere neden oldu.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR’DEN SU KESİNTİSİ AÇIKLAMASI
Büyükşehir yaptığı açıklamada, “Yaz mevsiminin başlamasıyla, şehir şebekesine ihtiyacın üzerinde su pompalandığı halde bazı mahallelerimizde su sıkıntısı yaşandığı tespit edilmiştir. Yapılan araştırmada içme sularının amacı dışında ve bahçe sulamalarında kullandığı belirlenmiştir. Tüm halkımızın suya erişimini sağlamak için kademeli olarak bazı bölgelerde su kesintisine gidilecektir.

Diyarbakır’a gelen konuklar tarihi mekanları gezdi! Diyarbakır’a gelen konuklar tarihi mekanları gezdi!

Mücadele Gazetesi haber ihbar hattına (0532 390 21 66) gelen mesajlarda ise vatandaşlar şu ifadelere yer verdi: 

“İLETECEĞİZ SORUNA ÇÖZÜM YOK”
“- Seyrantepe toplu konutlarda bir aydır rutin akşam saat 6 dan gece 11 kadar su kesintisi yapılıyor. Nedeni bir türkü açıklanmıyor. Büyükşehir belediyesini ariyiz not aldık vb. ileteceğiz soruna çözüm yok hep arandığın 60. İnci sıradaydınız diye görüşemiyor belediye santralinde. Şu tasarrufu altında sadece Seyrantepe toplu konutun var. Bu gün bayram akşamı saat 5 te kesilen su saat 11. 20 geçiyor hala sular yok.

“BAYRAM AREFESİNDE YAPILAN BU KESİNTİ BİZİ MAĞDUR ETMİŞTİR”
- Diyarbakır Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi'nde Akşam 20.00 den beri şebeke suları kesik. Haber verilmeden bayram arefesinde yapılan bu kesinti bizi mağdur etmiştir. 153 numaralı telefondan sadece başvuru kayıt alıyorlar ve suların ne zaman geleceği bilgisini vermiyorlar, telefondaki görevli bilgim yok diyor. Tankerle su isteyeceğiz ama muhatap bulamıyoruz. Bu nasıl belediyeciliktir anlamak mümkün değil. Abone olarak mağdur ediliyorum. Bayram sabahında vatandaşını susuz bırakmak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yakışıyor mu, soruyorum?!

“İNSANLAR MAĞDUR OLUYOR”
- Bayram arefesinde Diyarbakır'ın birçok yerinde su kesintileri oluyor uzun zamandır bu durumdan dolayı insanlar mağdur oluyor.”

Muhabir: Fatih SURUÇ