Diyarbakır’da bir çocuk berberi dükkanı açan Hüsamettin Güger, hem çocukların hem de ebeveynlerin ilgi odağı oldu. Berberde tıraş olan çocuklara ise 10 yıldır ücretsiz çeşitli oyuncaklar veriyor. Duvarları çizgi film kahramanları ile süslenen, her yerinde oyuncakların bulunduğu mekanda, arabalı koltuklarda bazı çocuklar film izleyerek bazıları da oyun oynayarak keyifli bir şekilde tıraş oluyor.

Sur Belediyesi’nin toplam borcu açıklandı! Sur Belediyesi’nin toplam borcu açıklandı!

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ TIRAŞ
Öte yandan haftanın belirli günlerinde ise özel bir eğitim kurumunda özel gereksinimli çocukları ücretsiz tıraş ediyor. Dükkanı açmadan önce çocuklarla iyi bir iletişim ağı kurmak için pedagoglardan çocuk eğitimi dersi aldığını belirten ve hayatını çocuklara adayan Güger'ın bir de ilginç bir hikayesi var.

10 YILDIR ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ OYUNCAK VERİYORUM
Mücadele gazetemize konuşan Hüsamettin Güger,“Berberlik mesleğine çok küçük yaşlarda babamın yanında başladım. 40 yıldır bu mesleği icra ediyorum. Mesleğim babadan gelmedir. Ancak 20 yaşında berberliği bırakmaya karar verdim. Çünkü berberlik bana yeterli gelmiyordu ve ben bir GSM firmasında bölge koordinatörü olarak çalışmaya başladım. Amerika'nın Boston kentinde Beldford Üniversitesini okumaya başladım. Üniversite okurken Amerika'ya gidip kimi zaman 3-4 kimi zaman 5- 6 ay kaldım. 2001’de mezun olduktan sonra yeniden GSM firmasında çalışamaya devam kararı aldım.

“DİYARBAKIR'DA BÖYLE BİR YER NEDEN OLMASIN DEDİM”
Diyarbakır'da kendime ait bir yerim olsun istedim ve baba mesleğini icra etmeye karar verdim. Ancak normal bir berber dükkanı değil çocuklara hizmet veren bir yer düşündüm. Ben böyle bir yeri daha önce Almanya ve Fransa’da görmüştüm. Sonra kendi kendime düşündüm neden Diyarbakır'da böyle bir yer olmasın dedim ve 10 yıl önce bu işyerini açtım. 10 yıldır çocuklara binlerce oyuncak hediye ettim. Her çocuğa farklı hediyeler veriyorum. Puan sistemi belirlemişim en yüksek puanı alan çocuğa en pahalı oyuncağı veriyorum. Akıllı uslu duran çocuklar en yüksek puanı alıyor. Ona göre de oyuncak veriyorum. Çocukları çok seviyorum. Çocuklar genellikle tıraş olmayı pek sevmezler bu hemen hemen her yerde öyle. Bende çocuklara tıraşı bu yöntemle sevdirmeye çalıştım. Haftanın belirli günlerinde ise özel bir kurumdaki özel gereksinimle çocukları ücretsiz tıraş yapıyorum” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL