Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinden dolayı evlerini kaybeden on binlerce vatandaş, yeniden ev sahibi olma umuduyla TOKİ Kuralarının çekileceği tarihi bekliyor. Diyarbakır’da beklenen an nihayet yaklaştı ve kura çekimleri bu ay içerisinde yapılacak. 

Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilk! Valilik ile belediye bir arada

Kura çekilişini bekleyen vatandaşların bu hususta dikkat etmesi gereken önemli bir nokta var. O da başvurusunu nasıl yaptığı… Süreç sağlıklı işlemediği ve vatandaş bu konuda detaylı bir şekilde bilgilendirilmediği için bazı vatandaşlar hem yerinde dönüşüme hem de TOKİ Hak Sahipliğine başvurdu. Peki Bu durumda olan vatandaşlar TOKİ başvurularının iptal olmaması için ne yapacak?

YERİNDE DÖNÜŞÜME BAŞVURDUYSA KURADA İSMİ ÇIKMAYABİLİR
Yerinde dönüşüm Başvurusundan dolayı kuraya giremeyenler, yerinde dönüşüm başvurularını iptal ederek Çevre ev Şehircilik İl Müdürlüğü’nden aldıkları ‘iptal yazısını içeren belge ile  kuraya dahil olabilecek.

KURADA İSMİ ÇIKSA BİLE ANAHTARINI ALAMAYABİLİR
Bir diğer uyarı da Yerinde dönüşüm başvurusu olup da kuraya girenler için. Bu durumda olan vatandaşlar da kurada isimleri çıksa dahi yerinde dönüşüm başvurusunu iptal etmeden anahtarını teslim alamayacak. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi