Diyarbakır'ın Türkiye’de nüfusu 5 ilden büyük olan merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’ndeki Evrim Alataş Caddesi’nde yıllardır bozuk olan refüjler ve kaldırımlar yapılmıyor. İşlek caddelerden biri olan güzergahta bulunan çocukların her gün oynadığı halı sahanın etrafı da fare ve çöplükler ile dolup taşmış durumda. Belediyenin kendilerini unuttuğunu belirten mahalle sakinleri ise, yetkililere çağrıda bulundu.  

Diyarbakırlı Bejan, dünyada ilk 50’ye girdi Diyarbakırlı Bejan, dünyada ilk 50’ye girdi

AYNI MAHALLE, FARKLI HİZMET 
Kaldırım ve yol sorunlarının olduğu caddenin hemen yanındaki caddede ise her şey tam takır yerindeyken Evrim Alataş Caddesi her gün yeni bir sorunla karşılaşmakta. Rögar kapaklarının da açık olduğu görülen caddenin güzergahında bulunan ve çocukların her gün oynadığı halı sahanın etrafı fare ve çöplükler ile dolup taşmış durumda. Duruma isyan eden  esnaf ve vatandaşlar caddeye hiçbir bakımın olmadığı belirtti. 

MAHALLENİN SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI 
Geçtiğimiz günlerde yine Bağcılar Mahallesi’ndeki edilen yol ve kaldırım sorunları Meclis gündemine taşınmıştı.  

BELEDİYE BİZİ UNUTTU  
Gazetemize konuşan bir vatandaş, “Burası en eski caddelerden biri ve Türkiye’nin en kalabalık mahallesidir. 11 yıldır burada oturuyorum. 11 yıldır Belediye hiçbir hizmet yapmıyor. Yıllardan beridir bu kaldırımlar ve refüjler bozuk. Kötü bir görüntüsü var. Belediye ne yazık ki burayı unutmuş durumda. Bu caddeye bakım olmadığı için hiç gelişmiyor. Cadde gelişmediği için esnaflar iş yapamıyor bu durumda kapatmak durumda kalıyorlar. Buraya 11 yıldan fazladır ilk kez trafik ışıkları yapıldı. Esnaf ve vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Belediye hemen yanımızda bulunan caddeye özen gösterdiği gibi buraya gösterse şu anda burası bu halde olmazdı. 2 cadde arasında neden bu kadar ayrıcalık var anlamış değilim. Halı sahanın etrafında bir sürü çöp var bu durumda büyük fareler oraya yuva yapmış. Yüzlerce fare burada adeta cirit atıyor. Çocuğumu göndermek istemiyorum. Buradan Bağlar Belediyesine sesleniyorum. Lütfen bu caddemizi güzel gelişilebilir bir hale getirin. Çocuk oyun sahasının etrafını temizleyin. Büyük fareler orayı esir almış durumda. Yazında kaç kere şikayetçi olduk. Sahanın etrafı deve dikenleri ile kaplıydı. Çocuklar oyun sahasına gidemiyordu. O kadar çağrı yapmamıza rağmen değişen bir şey olmadı” İfadelerini kullandı. 

Haber: Abdullah AKYOL
 

Editör: Abdullah Akyol