Diyarbakır’da toplu taşımaya zam mı geliyor? Diyarbakır’da son olarak 29 Eylül 2023 tarihinde zam gelen toplu taşımaya yeni bir zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Diyarbakır Şoförler Odası’ndan edindiğimiz bilgilere göre şoförlerin toplu taşıma ücretlerinde artış talebinde bulunduğu ve bu talebin şuan için değerlendirilme aşamasında olduğu kaydedildi. Peki, Diyarbakır’da ulaşıma kaç liralık zam talebinde bulunuldu?

DİYARBAKIR’DA ŞOFÖRLER ZAM TALEP ETTİ
Son olarak Eylül ayının sonunda zam yapılan toplu taşımaya yeni bir zam mı geliyor, seçim öncesi zam gelip gelmeyeceği de merak ediliyor. Diyarbakır’da şoförlerin yüzde 18’lik bir zam talebinde bulunduğu ve bu talebinde seçim öncesi değerlendirmeye alındığı kaydedildi. Peki Diyarbakır’da şehir içi güncel toplu ulaşım ücretleri ne kadar?

Minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 8 lira, tam 14 lira
Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde öğrenci 6 lira, tam 10 lira
Özel Halk Otobüslerinde öğrenci 6 lira, tam 10 lira

DİYARBAKIR’DA TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?
Diyarbakır’da taksilerde kısa mesafe 60 lira, taksimetre açılış ücreti 15 lira, kilometre başı ücreti ile 13 liradır. Ayrıca taksilerde gece tarifesi uygulanmıyor.

Diyarbakır’da uyarı geldi! 24 bölgeye su verilmeyecek Diyarbakır’da uyarı geldi! 24 bölgeye su verilmeyecek

DİYARBAKIR’DA ULAŞIMA ZAM GELMESİ HALİNDE KAÇ LİRA OLACAK?
Diyarbakır’da ulaşıma yüzde 18’lik zam talebinin ardından olumlu yanıt alındığı takdirde güncel minibüs ücretleri 14 liradan 16,5’a çıkarken Belediye ve Özel Halk Otobüslerinde ise bu ücret 11 lira 80 kuruş olacak. Ancak bunun da yuvarlak hesapla 12 liraya çıkması daha muhtemel de olabilir.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER