22 Nisan 1975 tarihli Mücadele Gazetesi haberine göre, Diyarbakır milletvekili Hasan Değer, binlerce insan tarafından karşılanmış. İşte arşiv haber:

“Hasan Değer Diyarbakır'da Beş Bin Kişi Tarafından Davul Zurnayla Karşılandı

Dün uçakla gelen CHP Diyarbakır milletvekili Hasan Değer Havaalanında beş bin kişi tarafından davul zurnayla karşılanmıştır. DP’den istifa ettikten sonra bir süre bağımsız kalıp CHP'ye geçen Değer’i beş bin Diyarbakırlı iki yüz taksi, kamyon ve otobüslerle karşılamış, partiye kadar getirmiştir. Hasan Değer parti binasında kendisini karşılayanlara yaptığı konuşmada, «Halk kimi severse hakta onu sever. Halk Ecevit'i seviyor... Halkın sevdiği bir liderin partisine geçtiğim için gururluyum>> demiştir.

Pars yakın müdafaa sporuyla sağlığına kavuştu Pars yakın müdafaa sporuyla sağlığına kavuştu

Diyarbakır'a Milliyetçi Cephe iktidarının doğu ile ilgili politikasını eleştiren Hasan Değer, Demirel iktidarının doğuya hizmet yerine daima külfet götürdüğünü belirtmiş, M.C. hükümetinin istikrarlı olamayacağı gibi, millet yararına bir şey getiremeyeceğini ileri sürmüştür.

Birçok milletvekilinin güven oylaması nedeniyle şaibe altında bulunduğunu iddia eden Değer, Bülent Ecevit'e Doğunun Fahri hemşehriliğinin verilmesi gerektiğini belirtmiştir. Hasan Değer «CHP'nin milletvekili mevcudu pek yakında iki yüze çıkacak, milliyetçi cephe hükümeti yıkılacaktır» demiştir.”

İşte haberin manşetteki hali:

Muhabir: Onurcan GÜLER