Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 okuldan 250 öğrencinin katılımıyla “Dersimiz Doğa" sloganıyla, merkez Yenişehir ilçesi sınırları içine bulunan Büyükşehir Öğretmenevi Devegeçidi Sosyal Tesisleri’nde eğitim vermeye hazırlanıyor. Öğrencilerin gelişimlerine ve sosyal faaliyetlerine hizmet etmek amacıyla düzenlenecek etkinlikler 30 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10:00'da yapılacak.

DİYARBAKIR’DA DOĞADA DERS İŞLENECEK
Yapılan açıklamaya göre etkinlikte, öğrenciler doğada bir gün boyunca ders görecek. 15 farklı atölye ile öğrencilerin doğa ortamında bitkileri ve ekosistemi tanıyacak, gözlem yapacak, doğa ve çevre bilincine sahip olacağı aktarıldı. 

Diyarbakır’da altın fiyatları bir iniyor bir çıkıyor! Diyarbakır’da altın fiyatları bir iniyor bir çıkıyor!

250 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK: ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK
Toplam 250 öğrencinin faydalanacağı etkinlik, "Dersimiz Doğa" eğitimi verilecek, çocukların doğal ortamda eğlenebilecekleri çeşitli etkinliklerin yanısıra; bitki besleme ve meyve yetiştiriciliği, kamp çadırı kurma ve kampçılık, oyuncağımı kendim yapıyorum (çamur atölyesi), doğada sanat (doğadaki malzemeler ile sanat etkinliği), doğada ateş yakmak (magnezyum çubuğu-taş), renkli taşlar atölyesi, doğada ilk yardım, oryantiring, doğada yön bulma, Survivor Parkuru, okçuluk, halat çekme oyunu, mikroskop ile doğadaki bitki ve hayvanları inceleme gibi atölyeler düzenleneceği belirtildi.

Etkinliğe Diyarbakır genelindeki tüm öğrencilerin kademeli olarak katılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi