Son yılların vazgeçilmez sokak lezzetlerinde önemli bir ivme kazanan Diyarbakır’da neredeyse artık her sokak başında bir lezzete rastlamak mümkün. Kentte başta döner olmak üzere simit, nohutlu pilav halka tatlısı gibi lezzetler gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam ederken, yeni lezzetler de ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de rengarenk görüntüsüyle ‘Magnolya” tatlısı oldu.

Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler

DİYARBAKIR’DA YERLİ VE YABANCI TURSİTLERİN DE İLGİSİNİ ÇEKTİ 
Diyarbakır’da 40 yıldır pastanelerde ve sokaklarda magnolya ve ekler gibi ürünleri satan Hasan Baran (49), 9 yaşından beridir bu işi yapıyor. Baran bir yıl önce eşiyle birlikte yeni bir lezzet ortaya çıkarmaya karar verdi. Magnolia (Magnolya) adındaki lezzete kendi isimlerini koymaya karar verdi. Eşi ile bulduğu lezzete eşi Ayşe Baran ve kendisinin baş harflerini koyan Hasan Baran, lezzetin ismini de “AHA Magnolya” koydu. A (Ayşe) HA (Hasan) yani “AHA” olarak adlandırdı. Tarihi alanlarda bir yıldan fazladır bu lezzeti satan Baran Diyarbakır’da yaşan vatandaşların ve buraya gelen yerli, yabancı turistlerin ilgisini de çektiğini söyledi.

LEZZETE EŞİNİN VE KENDİ İSMİNİN BAŞ HARFLERİNİ KOYDU 
Gazetemize konuşan Hasan Baran, “9 yaşımdan beridir bu işi yapıyorum. 1 yıl önce eşimle Magnolya lezzetine yaptığımız karışımlarla hem farklı bir tat hem de görünüşünü daha farklı yaparak kendi buluşumuzu bulduk. İlk başlarda tereddütte kaldık ama baktık ki insanların ilgisini çekmeye başladı. Lezzet herkes tarafından beğenilmeye başlandı. Lezzetin ismi “AHA Magnolya” koyduk. “A” harfi eşimin baş harfi, “HA” ise benim adımın ilk 2 harfi yani “AHA” olarak isimlendirdik. 6 çocuk babasıyım. Çocuklarım bu yolda bana çok güveniyorlar. Onların güveni beni bu işe daha çok bağlı kılıyor. Hedefim sadece Diyarbakır’da değil Türkiye’de hatta elimden gelse tüm dünyaya tanıtmak istiyorum. Kendi logomuzu da yaptık. İnşallah yakın zamanda onu da çıkaracağız. Tam 40 yıldır bu işi yapıyorum kendi lezzetimizi de genellikle tarihi yerlerde satıyorum.” dedi.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol