Mücadele Gazetesi’ne yaşamış oldukları mağduriyeti dile getiren Eskiağaçlı köyü sakinler, orta ve ağır hasarlı evlerinde, can güvenliklerini hiçe sayarak yaşam mücadelesi veriyor. Köylüler, kendilerine teslim edilmek istenen yeni TOKİ Köy Evleri’nde "yaşanabilir" olmaktan uzak olduğunu iddia ediyor.

KONUT VAR AMA SU VE ELEKTRİK YOK!

Deprem sonrası tahliye edilmeyen ve başka bir geçim kaynakları olmadığı için riskli yapılarda kalmaya devam eden vatandaşlar için inşa edilen yaklaşık 35 TOKİ Köy Evleri, şu an birer beton yığınından ibaret. Köylülerin iddiasına göre, inşaat süreci denetimden uzak ve baştan savma ilerledi. Hak sahipleri, güvenli bir çatı altına girme hayali kurarken, temel altyapı hizmetlerinden mahrum bırakılmanın şaşkınlığını yaşıyor. Yapılarda, elektrik ve sunun olmadığı öne sürüldü.

Diyarbakır Toki Deprem Köy Evi Ne Oldu

Diyarbakır’da internet çileye döndü: Kullanamıyorlar ama fatura ödüyorlar!
Diyarbakır’da internet çileye döndü: Kullanamıyorlar ama fatura ödüyorlar!
İçeriği Görüntüle

KAYMAKAMLIK KÖYLÜYÜ İKİ ARA BİR DEREDE BIRAKTI

Kaymakamlığın ağır hasarlı binaların boşaltılması yönündeki baskısı olduğu öne sürülürken, yeni konutlarda henüz ne bir damla su akıyor ne de bir lamba yanıyor. Köylüler, yaşamın temel gereksinimleri karşılanmadan taşınmaya zorlanmalarına tepki gösteriyor ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

KENDİ İMKANINIZLA SU ÇEKİN İDDİASI

Eskiağaçlı sakinlerini şoka uğratan bir diğer gelişme ise altyapı sorununun çözümü noktasında karşılaştıkları yanıt oldu. İddialara göre, su hattının köylülerin kendi imkanlarıyla çekilmesini talep edildi.

Muhabir: Onurcan GÜLER