Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki 3. Jandarma Komando Taburu’nda görev yapan beş rütbeli askerin disiplin soruşturmasına kamyon kasasında götürüldüğü görüntüler hakkında açıklama yapan Tüm Sözleşmeli Personel Derneği (TÜMSÖZDER), konuyu yargıya taşıdıklarını belirtti. 

Sözcü’nün haberine göre, TÜMSÖZDER Genel Başkanı Yusuf İyidoğan yaptığı açıklamada, görüntülerin çekildiği gün disiplin kuruluna derneğin avukatı Adem Tarla'nın da katıldığı bilgisini verdi. İyidoğan, dernek olarak kamyon ile Hani ilçesinden kurulun toplanacağı Lice ilçesine personel taşınmasının sakıncalarını ilgililere bildirildiğinin de altını çizdi. 

Leyla Zana Diyarbakır’da halk buluşmalarına katılıyor Leyla Zana Diyarbakır’da halk buluşmalarına katılıyor

RAPORLAR YOK SAYILDI 
Videonun çekilmesine neden olan olay hakkında İyidoğan şu bilgileri verdi "Hani Jandarma Komando Taburunda görevli olan, uzman çavuşlar M.T. ve O.C.'nin nöbet tutamayacaklarına dair sağlık raporları mevcuttur. Ancak buna rağmen kendilerine nöbet tutturuldu. Hatta zaman zaman eziyete varan eğitimler de yaptırıldı. M.T. ve O.C. ise amirleri O.Ç'yi şikayet etti. İddialarının dayanağı oalan delilleri avukat Adem Tarla'ya vermeleri nedeniyle 'meslekten çıkarılma suçlaması'yla disiplin kuruluna sevk edildiler."  

Açıklama, "Uzun süredir mobbing ve haksız muameleye maruz kalan personelin yanında olduğumuzu ve tanıklık ettiğimiz bu sürecin takipçisi olacağız" ifadeleriyle son buldu. 

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI 
Öte yandan sosyal medyada hızla yayılan ve büyük tepki toplayan görüntülere ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı

Kaynak: Sözcü