Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, 20 Haziran tarihinde saat 22.00 sıralarında ortaya çıkan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangın, Mardin’in Mazıdağı ilçesine doğru ilerlerken, 14 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 78 vatandaşın ise yaralandığı açıklandı.

Diyarbakır Çınar Yangın-1

DAHA ÖNCE YANGININ ÇIKMAMASI İÇİN UYARI YAPILMIŞ 
Resmi kaynaklar yangının çıkma sebebini anız yangınına bağlarken, bölgedeki vatandaşlar ise yaşanan yangının sorumlusunun DEDAŞ olduğunu iddia etti. Aynı zamanda çıkan yangından bir hafta önce, Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Çınar Ziraat Odası Başkanı olan Mehmet Cevat Delil resmi sosyal medya hesaplarından, başka bir yangını örnek göstererek DEDAŞ'ın denetlenmesi çağrısında bulunduğu ortaya çıktı.

Delil, 13 Haziran tarihinde X üzerinden, "Tarım Bakanlığımızı ve Enerji Bakanlığımızı bir an evvel DEDAŞ’ı denetlemeye davet ediyoruz." ifadesini kullanmış.

"ÇİFTÇİLERİN 1 YILLIK EMEKLERİ HEBA OLUYOR"
Delil 13 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Buğday ve arpa ekili arazilerde hasat dönemindeyiz. Diyarbakır'ın bir çok bölgesinde elektrik tellerinden kaynaklı çiftçilerin 1 yıllık emekleri heba oluyor. DEDAŞ tarafından daha önce gerekli kontrollerin yaptırılmasını istemiştik. Çiftçilerimize geçmiş olsun. Tarım Bakanlığımızı ve Enerji Bakanlığımızı bir an evvel DEDAŞ’ı denetlemeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Diyarbakır Surları bakımsızlıktan çatladı! Diyarbakır Surları bakımsızlıktan çatladı!

"DEDAŞ GEREKLİ KONTROLLERİ YAPMAMIŞTIR"
Çınar’daki yangından sonra yeni bir paylaşım daha yapan Delil, "Defalarca uyarmamıza rağmen DEDAŞ elektrik kablolarının kopmaması için gerekli kontrolleri (bakım-onarım) yapmamıştır. Çiftçilerimize geçmiş olsun diyoruz. Tarım Bakanlığımızı ve Enerji Bakanlığımızı yangın olayından dolayı ivedi bir şekilde DEDAŞ'ı denetlemeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK