Dicle ilçesine atanan Kaymakam Mustafa Atış, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Erdoğan Özkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Melik Aslan ile birlikte şehit Ekrem Dinç’in ailesini ziyaret etti. Şehit ailesiyle yakından ilgilenen Kaymakam Mustafa Atış, şehit babası Hanefi Dinç ve şehit annesi Güllü Dinç ile samimi sohbet gerçekleştirdi.
Dicleli şehit er Ekrem Dinç, 1996 yılında Van’ın Çatak ilçesinde vatani görevini yaparken, çıkan çatışma sonucu şehit olmuştu.
MUSTAFA ATIŞ KİMDİR?
Mustafa Atış, 1993 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Kayserilidir. İlköğretim eğitimini İstanbul Esenler’de tamamladıktan sonra Şehremini Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 2017 yılında mezun oldu. 11.03.2019 tarihinde Sakarya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Sırasıyla Tekirdağ/Ergene, Bursa/Mudanya’da Kaymakam Refiki, Bolu/Seben ve Konya/Ahırlı’da Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. 107. Dönem Kaymakamlık kursunu tamamladıktan sonra 2021-2023 yıllarında Çorum/Mecitözü Kaymakamlığı görevini yürüttü. 24.08.2023 tarih ve 2023/388 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Maden İlçemize atanan Kaymakam Mustafa Atış evli ve bir çocuk babasıdır.