Diyarbakır’da yaşayan iki çocuk annesi Elida Zerri, sosyal medya hesaplarında Vegan Anne adıyla yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyor. Kendisi ve iki kızıyla vegan olan anne, veganlık hakkında insanlara bilgi veriyor, hayvan haklarını savunuyor.

"İNSANLAR VEGAN DOĞAR" DEDİ
Veganlığın aslında insanların doğasında olduğunu, baskı ve zorlamayla insanların ete yöneldiğini savunan vegan anne Elida Zerri "Veganlığa dönüş yapmak isteyen insanların internetten her türlü vegan ürünü çeşidine ve yemeğine ulaşabilmesi mümkün. İnsanların sadece baskıyla oluşan etçil damak tadını unutmaları için kendilerine zaman vermeleri gerekecek." Dedi.

Diyarbakır’ın 50 yıllık şerbetçisi mesleği bırakıyor Diyarbakır’ın 50 yıllık şerbetçisi mesleği bırakıyor

VEGANLAR HAYVANLARI BİREY STATÜSÜNE ÇIKARTIYOR
Mücadele mikrofonuna konuşan Elida Zerri, şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakır'da yaşıyorum, evliyim iki tane de kızım var. 7 yıldır da veganım. Veganlığı tamamen yayma amacı gidiyorum. Bir vegan olarak dünyanın hemen her yerinde aslında veganlık aynı zorlukta diyebilirim yani toplumsal baskı olarak dünyanın her yerinde veganlara maalesef ki aynı baskı kuruluyor. Çünkü siz hayvanları direkt mal konumundan birey statüsüne çıkarıyorsunuz.

“VEGAN DOĞUYORUZ”
İki kızım da vegan. Onlar zaten her çocuk gibi benim kızlarım da doğuştan vegan yani hepimiz aslında doğduğumuz zaman vegan doğuyoruz. Anatomik olarak da bu böyle aslında et yeme alışkanlığımız tamamen kötü bir alışkanlık diyeyim. 10 bin yıl öncesine kadar dayanan kötü bir alışkanlık zaten.”

Muhabir: Fatih SURUÇ