Bingöl merkezine 34 kilometre mesafedeki Hesarek Kayak Merkezi'nde ziyaretçi yoğunluğu devam ediyor. Sezonu açılan kayak merkezini, binlerce vatandaş ziyaret ediyor. Telesiyej, teleski ve acemi pisti bulunan merkez, Diyarbakır başta olmak üzere Elazığ, Mardin, Muş, Van gibi çevre illerden birçok ziyaretçisini ağırlıyor. Özellikle Diyarbakır, Şanlıurfalıların tek kayak merkezi olan Karacadağ’da kayak sezonunun yeterli kar yağışı olmadığı için rotasını çevirdiği yer Haserek Kayak Merkezi oluyor.

Kayak Merkezi Karacadağ

Karacadağ Kayak Merkezi

Diyarbakır’da 12 yaşındaki kız kayboldu Diyarbakır’da 12 yaşındaki kız kayboldu

HESAREK KAYAK MERKEZİ’NDE FOTO MARATON ETKİNLİĞİ
Bingöl’de bu yıl 3’üncüsü düzenlenen foto maraton tutkunları için, paraşütçüler Hesarek Kayak Merkezinde uçuş yaptı. Fotoğrafçılar, hem kayanları hem paraşütçüleri görüntüledi. Bu yıl da valilik koordinesinde düzenlenen foto maraton etkinliği devam ediyor. İlk olarak 2019 yılında yapılan ve şimdide 3’üncüsü düzenlenen foto maraton etkinliği, Hesarek Kayak Merkezinde devam etti. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından kayak merkezinde, kayak gösterisi ve paraşüt uçuşu gerçekleştirildi. Kentte gelen yaklaşık 260 fotoğrafçı, o anları görüntüledi.

Kayak (1)

KAYAK MERKEZİNE OTOPARK MÜJDESİ
Öte yandan, Yaklaşık 4 hafta önce sezonu açan ve şimdiye kadar 30 bine yakın ziyaretçi ağırlayan Bingöl’ün Hesarek Kayak Merkezi’nde 3’üncü otopark yapılacağı da belirtildi. Bingöl’ün Hesarek Kayak Merkezi’nin ziyaretçi akımına uğramasının ardından otopark sorunu gündeme gelmiş. Vatandaşların talebi üzerine kayak merkezine giden ve incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Usta, 3’üncü park için çalışmalara başladıklarını söylemişti.

Kaynak: İHA