Diyarbakırspor, Anadolu kulüplerinin de yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladığı yıllarda Süper Lig’de başarılı bir sezon geçirip ligin üst sıralarında yer almıştı. Efsane bir teknik direktör yönetiminde Diyarbakırspor, ligde fırtına gibi esiyordu. Gelin Diyarbakır ekibinin o dönemlerine bakalım…

Diyarbakırspor’u da çalıştıran teknik adam TFF’yi topa tuttu

Diyarbakırspor - Galatasaray maçı

EFSANE DİYARBAKIRSPOR’DA BİR DÖNEM

1976-77 sezonunda 2.Lig’den Süper Lig’e şampiyon olarak çıkmayı başaran efsane Diyarbakırspor, 1977-78 sezonunda ligde kalmayı hedefledi. Süper Lig’e çıktığı bu ilk sezonda ligi şampiyon Fenerbahçe’nin 12 puan gerisinde 9.sırada tamamladı. Süper Lig’de o dönem galip takımlar iki puan alıyordu.

Beşiktaş’ın efsanesiydi Diyarbakırspor’la Süper Lig’e çıktı.-1

Diyarbakırspor kadrosu

Ligi 9.sırada bitiren Diyarbakırspor, sonraki sezona daha iyi hazırlanmak istiyordu. 1978-79 sezonunda kulübün başına efsane teknik direktör Abdullah Gegiç getirildi. Futbol Profesörü unvanına sahip teknik adam, kulüp başında efsane bir sezon yaşattı.

Diyarbakır Atatürk Stadyumu

 

DİYARBAKIR’DA HEDEF ŞAMPİYONLUK

Diyarbakırspor, bu sezona kadrosunu bozmadan önemli takviyeler yaparak başladı. Trabzonspor o sezon ligi şampiyon olarak bitirip sonraki iki sene daha şampiyon olmuştu.

diyarbakırspor taraftar

DEM Parti'den Kobanê kararı! Diyarbakır ve 3 ilde eylem çağrısı DEM Parti'den Kobanê kararı! Diyarbakır ve 3 ilde eylem çağrısı

Efsane Diyarbakır, sezona kötü bir mağlubiyetle başladı. Sarı kırmızılı ekip Galatasaray’a karşı 3-0’lık mağlubiyet alan Diyarbakırspor sonraki dört hafta üst üste galibiyetler aldı. Daha sonraki haftalar beraberlik galibiyetler derken ligdeki ikinci mağlubiyetini yine üç büyüklerden Fenerbahçe’den aldı. Fenerbahçe’ye karşı deplasmanda ezici bir mağlubiyet aldı. 5-0’lık yenilginin ardından kulüp bocalamaya başladı. Sonraki haftalarda beraberlikler mağlubiyetler beraberinde geldi. Bu kez de siyah beyazlı ekip Beşiktaş’a karşı 2-0’lık bir mağlubiyet alarak devreye girdi.

İKİNCİ DÖNEM DİYARBAKIRSPOR ÜÇ BÜYÜKLERİ DİZE GETİRDİ

Devreye girmeden son haftalar yaşanan hezimetler Diyarbakırspor’u hedeflerinden uzaklaştırsa da üst sıralardan uzaklaştıramadı. Ligin ikinci devresine sarı kırmızı ekip Galatasaray’a karşı başladı. Karşılaşmadan 1-0’lık galibiyet alarak aslanı evine eli boş gönderdi. Ancak sonraki haftalarda çıktığı beş karşılaşmada dört mağlubiyet ve bir beraberlik alarak çok kötü sonuçlar elde etti. Adana Demir galibiyeti sonrası bu talihsizliği aşan Diyarbakırspor, bu kez de sarı lacivertli kulübü ağırladı. Fenerbahçe’ye karşı sahasında 2-1’lik galibiyet alarak Feneri de eli boş gönderen Diyarbakır ekibi inişli çıkışlı haftaların ardından bu kez de siyah beyazlı kulüp Beşiktaş’ı ağırladı. Beşiktaş’a karşı da sahasında 2-0’lık galibiyet alan Diyarbakırspor, üç büyükleri de ligin ikinci yarısında evlerine eli boş göndermeyi başardı. Lige mağlubiyetle başlayan Diyarbakırspor, ligin son haftasında Göztepe’ye karşı aldığı galibiyetle sezonu Trabzonspor (42), Galatasaray (41), Fenerbahçe (38) ve Orduspor’un (34) gerisinde 32 puan ile beşinci sırada tamamladı.

Diyarbakırspor, aynı sezon içerisinde Türkiye Kupası’nda da Trabzonspor’u eleyerek çeyrek finallere kadar çıktı. MKE Kırıkkale’ye karşı aldığı mağlubiyetle kupaya veda etti.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER