Mücadele’nin 31 Temmuz 1974 tarihli haberine göre, Diyarbakırspor’un bazı yöneticileri hakemlerle yaşadığı polemikler dolayısıyla tepki almışlar ve hakemler protesto kararı almış. İşte arşiv haberi:
“Diyarbakırsporlu bazı yöneticilerin davranışları Diyarbakır Bölgesi Futbol Hakemlerini üzüntüye sevk etti.

Diyarbakırspor'un bazı yöneticilerinin, devamlı olarak, Futbol Hakemlerine karşı anormal şekilde sürdürmekte oldukları tutum ve davranışları karşısında, Diyarbakır Bölgesi Futbol Hakemlerinin son derece üzüntüye düştükleri sızan haberlerden anlaşılmaktadır.

Diyarbakırspor’un acı günü! Amedspor’dan açıklama Diyarbakırspor’un acı günü! Amedspor’dan açıklama

Edindiğiniz bilgilere göre son hakaretler dolayısıyla diğer yöneticiler tarafından kendilerine hakaretlerde bulunan yöneticiler hakkında her hangi bir tedbir alınmadığını öğrenen Hakemlerin önümüzdeki Perşembe günü bir toplantı yaparak Diyarbakırspor’un maçlarına çıkmama kararı alacakları sanılmaktadır.

Sayın Başkan Çelebi Eser’in bu hassas konuya gereken önemi vererek, adı geçen idareciler, Futbol Hakemleri arasındaki kırgınlığa son vermesini ve sezon başında, eski kırgınlıkların sebep olabileceği bu gibi zararlı tutum ve davranışları şimdiden önlemesini temenni eder, durumu Diyarbakırspor camiasına duyurmayı bir görev sayarız.”


İşte haber:

Muhabir: Onurcan GÜLER