TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk yaşayan Amedspor 1.Lige çıkmayı başarırken acaba seneye de şampiyon olarak Süper Lig’e çıkabilir mi soruları akıllara takılıyor. Bu rekoru yıllar öncesinden Diyarbakırspor kırmış, dünyada İngiltere takımı Nottingham Forest’in ardından ikinci kulüp olarak adını tarihe yazdırmıştı.

EFSANE DİYARBAKIRSPOR’UN KEMAL ŞENTÜRK’Ü MÜCADELE’Yİ ARADI
Efsane Diyarbakırspor’un 1975/77 arasında formasını terletmiş olan futbolcusu Kemal Şentürk, Mücadele Gazetesine ulaşarak Amedspor’a tebrik dileklerini iletti. Kendisi Üsküp’ten İzmir’e göçen bir ailenin ferdi olan Şentürk, efsane Diyarbakırspor’un o dönemlerinin kendilerini duygulandırdığını, iki yıl üst üste şampiyonluk yaşamanın gururunu halen taşıdıklarını ifade etti.

Yeni doğan bebek Amedsporlu olarak dünyaya geldi Yeni doğan bebek Amedsporlu olarak dünyaya geldi

Diyarbakırspor, İngiltere Takımı Ile Dünyada Bir Ilki Başardı

Şentürk kırılamayacak bir rekoru o dönem efsane Diyarbakırspor’un kırdığından bahsederken, Diyarbakırspor o yılların sonunda tarihler 1977/78’i gösterdiğinde 1.Lige (-bugünün Süper Ligi) ilk kez çıkmayı başaran ilk Güneydoğu Anadolu kulübü olma başarısını da göstermişti. Şentürk son olarak Diyarbakır’ı ve halkını oldukça sevdiğini ifade ederek “Amedspor bizim için Diyarbakırspor’dan farksız” demiştir.

Amedspor Futbolcuları Uşakspor

AMEDSPOR DA BENZERİ BİR BAŞARI GÖSTEREBİLİR Mİ?
TFF 2. Lig Kırmızı Grubu oldukça başarılı bir şekilde tamamlayan Amedspor, önümüzdeki sezon TFF 1.Lig performansı gösterecek. Diyarbakır ekibi 2024/25 sezonunu da şampiyon olarak tamamlayabilirse efsane Diyarbakırspor’un da bu rekorunu tekrar kırabilir.

Muhabir: Onurcan GÜLER