Efsane Diyarbakırspor yıllarca Türkiye Futboluna damga vuran Anadolu kulüpleri arasında yerini almış Süper Lig’i beşinci sıralarda tamamladığı başarı dolu sezonlar yaşamıştı. Kulübün 90’lı yıllarda ise öyle bir ismi vardı ki adeta bugünün Sergio Ramos’uydu.

Diyarbakır Bağlar kadife çiçekleriyle güzelleşiyor Diyarbakır Bağlar kadife çiçekleriyle güzelleşiyor

DİYARBAKIRLI SERGİO RAMOS!

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi stoperleri arasında yer alan İspanyol defans Sergio Ramos yıllar boyu Real Madrid’in formasını terletmiş, kulüpte birçok gole imza atmıştı. Kariyeri boyunca çıktığı karşılaşmalarda 125 gole imza atan başarılı futbolcu birçok hayranı tarafından da acaba stoper değil de forvet olsaydı neler yapardı sorusunu da her zaman düşündürmüştü. Dünya futbolunda en fazla gol atmayı başaran defans oyuncuları arasında yer alan Ramos bu listeye altıncı sıradan girmişti.

DİYARBAKIRSPOR’UN RAMOS’U DA VARDI!

Diyarbakırspor’un da 1992/93 sezonunda kadrosunda yer alan Diyarbakırlı futbolcu Şeyhmus Ay’da aynı Sergio Ramos gibiydi. Defans mevkiinde oynamasına rağmen oyuncu Diyarbakırspor’un da en golcü ikinci oyuncusu olmayı başarmıştı. Kulüp tarihinin en golcü ikinci ismi olan defans oyuncusu göstermiş olduğu bu performansı ile adeta Ramos gibi golcü defans olurken Diyarbakırspor’da iki sezon da kulübün en golcü ismi olmuştu. Forvet oyuncularını bile geride bırakan Şeyhmus Ay, ilk sezonu olan 1992/93 sezonunda 31 karşılaşmada 20 gol atmayı başarmış kulübün en skorer ismi olmuştu. 1993/94 sezonunda ise Ay 35 maça çıkmış bu sezonda 14 gol atarak yine kulübün en golcü ismi olmayı başarmıştı.

ŞEYHMUS AY’IN FUTBOL KARİYERİ NASILDI?

Kariyerine memleketinde başlayan futbolcu Diyarbakırspor formasıyla 70 karşılaşmaya çıkarken bu maçlarda 41 gol atmayı da başardı. Oyuncu Kartalspor, Çanakkale Dardanelspor, Yeni Malatyaspor, Aksarayspor ve Şanlıurfa Belediyespor formalarını da terletti. Kariyeri boyunca toplam da 65 gol kaydeden futbolcu kariyerini de burada noktaladı.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER