Diyarbekirspor dün deplasmanda oynadığı Bursaspor karşılaşmadan üç puanı 2-0’lık galibiyet ile almayı başarmıştı. Karşılaşmanın son dakikalarında çıkan olaylar sonrası Bursasporlu futbolcunun Diyarbekirsporlu oyuncuya tekme atması sonrası kırmızı kartlar da havada uçuştu. Ayrıntılar haberimizde…

Dün (20 Aralık) Bursa’da saat 14.00’da başlayan Bursaspor karşılaşmanın ilk yarısı Yasin Dülger’in golü ile 1-0’lık Diyarbekirspor üstünlüğü ile bitmişti. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise 82.dakikada Bünyamin Yürür’ün attığı gol maçın skorunu belirledi. Olaylar da karşılaşmanın bu dakikasından sonra başladı. Bu dakikalara kadar kırmızı kartın olmadığı karşılaşmanın son anlarında kırmızı kartlar havada uçuşmaya başladı.

DİYARBEKİRSPOR ÜÇ PUANI ALDI KAVGA BAŞLADI
Çıkan olaylarda beş oyuncu kırmızı kart cezası alırken bunları ikisi Bursaspor’dan üçü de Diyarbekirspor’dan oldu. Diyarbekirspor’dan Serhat Enes Çalışan, Cem Çelik doğrudan kırmızı kart görürken Bünyamin Yürür ise ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Bursaspor’dan Bilal Güney kırmızı kart görürken Çağatay Yılmaz ise ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı ve cezalı duruma düştüler. Karşılaşmanın son dakikalarında Çağatay Yılmaz’ın Diyarbekirsporlu oyuncuya karşı saldırgan tutuma ve tekme atması sonrası kulüpten de açıklama geldi.

Diyarbakır’da harekete geçildi! Sondaj kuyuları yenileniyor Diyarbakır’da harekete geçildi! Sondaj kuyuları yenileniyor

BURSASPOR’DAN AÇIKLAMA
Olaylı karşılaşma sonrası saldırgan tutumu sebebiyle kart görerek oyun dışı kalan ve ceza alan Çağatay Yılmaz hakkında kulübü de bir karar aldı. Karara göre Çağatay Yılmaz, süresiz olarak kadro dışı kaldı. Bursaspor’dan konuya ilişkin açıklama şu şekilde oldu: “Bugün oynanan karşılaşmanın ardından profesyonel futbolcu Çağatay Yılmaz, teknik ekibin raporu doğrultusunda yönetim kurulumuz tarafından süresiz kadro dışı bırakılmıştır. Kamuoyuna duyurulur.” Gözler konuya ilişkin TFF’nin vereceği karara çevrildi.

HALİL UMUT MELER SONRASI BİR OLAY DAHA
Geçtiğimiz hafta hakem Halil Umut Meler’in ardından böyle bir olayın yaşanması ardından gözler bu kez tekrar TFF’ye çevrildi. TFF’nin Çağatay Yılmaz hakkında ne yapacağı, nasıl bir karar alacağı merak edildi. Oyuncunun yalnızca birkaç karşılaşmada cezalı duruma düşmesi, Diyarbekirspor taraftarları tarafından da ciddi bir tepkiyle karşılanabilir. Önümüzdeki günlerde ne olacağı merakla bekleniyor.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER