Diyarbakır’da temiz su çağrısı! Yeşil alanlarda kullanmayın Diyarbakır’da temiz su çağrısı! Yeşil alanlarda kullanmayın

TFF 2. Lig Beyaz Grup 27. haftada Afyonspor deplasmanına çıkan Diyarbekirsporlu futbolcular maçtan sonra sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Polis ve sahadaki güvenlik amirinin saldırısı sonucu Diyarbekirsporlu bir oyuncu ile bir antrenör yaralandı. Diyarbekirspor Kulübü Başkanı Serkan Genç Afyon deplaşmanında takımlarının karşılaştığı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar…

“HANGİ KULÜP OLURSA OLSUN GÜZEL BİR ŞEKİLDE AĞIRLIYORUZ”
Deplasman maçlarında yaşanan saldırılardan dolayı psikolojik olarak sahaya yenik çıktıklarını ifade eden Serkan Genç, “Taraftarlardan dolayı, ırkçı tavırlardan dolayı sahaya çıktığımızda zaten 1-0 yenik çıkıyoruz. Medeniyetlere hizmet etmiş bir Diyarbakır var. Biz gelen hangi kulüp olursa olsun güzel bir şekilde ağırlıyoruz, futbolcular olsun yöneticiler olsun kucaklayarak gönderiyoruz. Ama biz gittiğimiz her deplasmanda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Dün futbolcularımıza ve yöneticilerimize yapılan şeyler… Bunları tasvip etmiyoruz, artık yeter diyoruz” dedi.

Oyuncularına ve yöneticilerine saldıran kişilerin görüntülerde mevcut olduğunu, Emniyet’in bu kişiler hakkında harekete geçmesini beklediklerini ifade eden Serkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Saldırılara dair görüntüler var Emniyet’te. Görürlerse, ilgilenmek isterlerse çok seviniriz. Biz bölge takımlarının hepsi ile kardeşiz. İstanbul'daki neyse Diyarbakır'daki takımımız da aynı. Afyon neyse diğer iller de aynı. Hiçbir zaman ötekileştirme yapmıyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz, artık yeter diyoruz.”

Editör: Mücadele Gazetesi