Geçmiş dönem futbolcularını derlediğimiz haber serimizde bu kez de Fenerbahçe’nin eski şampiyonu Mahmut Hanefi Erdoğdu’yu kısaca araştırıp yazdık. Gelin beraber bakalım…

FENERİN İKİ ŞAMPİYONLUĞUNDA DA YER ALDI

Diyarbakırspor’un da bir dönemler formasını giymiş olan Mahmut Erdoğdu 1983 yılında Sakarya’da dünyaya geldi. Futbol kariyerine 1999/00 sezonunda Sakaryaspor’da başlayan futbolcu 2003/04 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer oldu. İlk sezonunda Fenerbahçe’de 13 karşılaşmaya çıkan defans oyuncusu, herhangi bir gole katkı sunamazken kulübün şampiyonluğunda da pay sahibi olmayı başardı. Sonraki sezon ise takım içi rekabetten yalnızca 6 karşılaşmaya çıkan Erdoğdu, bu sezon da şampiyonluk yaşadı. Sonraki sezon ise daha kötü bir performans ile yalnızca üç karşılaşmada yerini alabildi.

Fenerbahçe’de iki şampiyonlukla geçen bu kariyer sonrası 2006/07 sezonunda Gaziantepspor’a transfer olan futbolcu bir sezonda 19 karşılaşmaya çıktı. Sonraki sezon Orduspor’da oynamaya başlayan futbolcu burada tutunamayınca Sivasspor’a geçti. Yarım sezon tutunabildiği kulüpten 2008/09 sezonunda TFF 1.Lig kulübü olan Diyarbakırspor’a imza atarak ayrıldı. Diyarbakır’da da bir sezon kadar oynayan futbolcu 15 karşılaşmaya çıkarken kulübün sonraki sezon Süper Lig’e çıkmasında pay sahibi olan isimlerden oldu.

Diyarbakır’a veda eden futbolcu, kariyerinin başladığı yere Sakaryaspor’a döndü. Burada oynamaya çalışsa da yeterli performansı gösteremeyince 28 yaşında futbol kariyerini bitirdi.

Diyarbakırspor'dan 15 yıl sonra Amedspor aynısını yaşayacak mı? Diyarbakırspor'dan 15 yıl sonra Amedspor aynısını yaşayacak mı?

A Milli Takımın U-18 19 20 21 yaş gruplarında toplam 40 kez forma terleten futbolcu döneminin gelecek vadeden en iyi futbolcuları arasında değerlendiriliyordu. Erdoğdu aynı zamanda Fenerbahçe’de Roberto Carlos’a benzetilirdi. Hem oynadığı mevkii hem saç stilinden dolayı. Futbolcunun şimdilerdeyse inşaat sektörüyle ilgilendiği söylenmektedir.

Muhabir: Onurcan GÜLER