Mücadele Gazetesi’nin köklü arşivine indiğimiz zaman birbirinden ilginç ve dikkat çekici haberleride okurlarımıza sunarken bu kez de Galatasaray’ın parasızlıktan Diyarbakır’a gelemediğini derledik.

İşte Mücadele Gazetesi bünyesinde çıkmış olan Diyarbakır’ın Sesin Gazetesinin 11 Ocak 1975 tarihle haberi:

“G.Saray’ın Diyarbakır’a gelmesi ertelendi

Diyarbakır Büyükşehir’den çocuklara sürpriz! Ücretsiz olacak Diyarbakır Büyükşehir’den çocuklara sürpriz! Ücretsiz olacak

11 Ocak 1975 günü Diyarbakırsporla karşılaşma yaptıktan sonra Elazığ’a geçeceği bildirilen Galatasaray’ın Elazığspor’un gerekli mali konuları halledememesi yüzünden Diyarbakır’a gelemeyeceği öğrenilmiştir. Elazığspor’lu yöneticilerin ön anlaşma uyarınca yatırılması gereken meblağı yatırmaması sonunda Galatasaray’ın Diyarbakır’a gelmeyeceği anlaşılmıştır. Bu konuyla ilgili olarak Diyarbakırsporlu yöneticiler şöyle konuşmaktadır: Bizler daha önceki Beşiktaş ve Fenerbahçe müsabakalarını organize ederken gerekli koordineyi ve maddi olanakları tebin gerçekleştirmiştir. Bu defa Galatasaray’la oynanması planlanan müsabakaların organizesini Elazığsporlular yapacaklardı. Bizlerde kendimize düşen 70 bin lirayı ödeyecektik. Öğrendiğimize göre Elazığsporlu yöneticiler kendilerine düşen ödemede müşkülata düştükleri için Galatasaray karşılaşmaları da oynanmayacaktır. Diyarbakırspor olarak taraftarlarımıza Galatasaray’ı da izleme imkanı mutlak surette sağlamaya kararlıyız. Önümüzde doğacak ilk fırsattan istifade yoluna gideceğimizi Diyarbakırspor taraftarlarına ve spor camiasına duyurmak isteriz.”

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER