Diyarbakır’da binlerce vatandaşın hayalini kurduğu Doğu Ekspresi gezi seferinin ne zaman başlayacağı belli oldu. Yapılan açıklamada turistik geziler için hareket edecek olan Doğu Ekspresi 11 Aralık’ta konuklarını ağırlayacak. 

DİYARBAKIR’DAN GEÇİYOR MU?
Diyarbakır’dan geçmiyor olmasına rağmen özellikle son yıllarda ülke genelinde oldukça popüler bir hal almaya başlayan tren gezileri severleri için de heyecan uyandırıyor. Doğu Ekspresi gezisinin durakları arasında yer almıyor olmasına rağmen binlerce Diyarbakırlı için de hayal olan gezinin seferlerinin 11 Aralık’ta başlayacağı açıklanmıştı.

DOĞU EKSPRESİ YOK AMA GÜNEY KURTALAN EKSPRES VAR
Doğu Ekspresi Diyarbakır’dan geçmiyor olmasına rağmen ciddi ilgi uyandırırken Güney Kurtalan Ekspresi Diyarbakır’da cezbetmeye devam ediyor. Peki Güney Kurtalan Ekspres güzergahında hangi iller yer alıyor?

GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ
Ankara – Kurtalan arası seferler düzenleyen Güney Kurtalan Ekspresi güzergahında Kayseri, Sivas, Malatya, Diyarbakır ve son olarak da Siirt’in Kurtalan ilçesi yer almakta. Güney Kurtalan Ekspresinin bir seferi yaklaşık olarak 26 saat sürecektir.

Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha

DOĞU EKSPRESİ
Vatandaşların, Ankara ile Kars hattındaki seyahatlerini planlarken ‘Doğu Ekspresi’ ve ‘Turistik Doğu Ekspresi’ trenleri arasındaki farklılığa dikkat etmesi gerekiyor. Ankara ile Kars hattında pulman ve kuşetli vagonlardan oluşturulan ‘Doğu Ekspresi’ her gün karşılıklı sefer yapıyor ve 1.300 kilometrelik Ankara ile Kars güzergâhında 53 istasyonda duruşu bulunuyor.

Ankara’dan pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde ve Kars’tan çarşamba, cuma ve pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak olan ‘Turistik Doğu Ekspresi’ ise turizm amaçlı özel bir tren olup, Ankara ile Kars yönünde Erzincan ve Erzurum’da, Kars ile Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas’ta yaklaşık 3’er saatlik duruşlar yapıyor. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi