Şuruç’ta yağış sonrası cadde ve yağmurlar çamur deryasına döndü. Kayyım ile yönetilen Suruç'ta vatandaşlar, çamurlu kaplanan yollar için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak çözüm bulmasını istedi.

Elazığ’da gece saatleri çıktı! Diyarbakır Adıyaman Tunceli dikkat Elazığ’da gece saatleri çıktı! Diyarbakır Adıyaman Tunceli dikkat

Suruç’ta kış başından bu yana yollar, cadde ve sokaklar çamur ve sularla kaplanmş durumda. Bu da halkın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Suruç’taki çamurlu yollar en çok öğrencileri zor durumda bırakıyor. Öğrenciler okula gitmekte zorlanıyor. Rûdaw'a konuşan bir vatandaş, “Ne belediye çalışıyor, ne de kayyum çalışıyor. Buranın hali nedir böyle? Nasıl olacak, Allah aşkına söyleyin... Bırakın insanları, hayvanlar geçemez buradan. Hayvanları bu yoldan geçirmek isterseniz onlar bile geçmez. Allah aşkına biri buraya parke taşları döşesin ya da başka bir şey yapsın” dedi.

Bir başka vatandaş da, "Suruç halkının durumunu görüyorsunuz. İMKB okulu burada. Bu çamurun içinde 2 bin öğrenci derse gidiyor. Okul ve sınıf kalmadı. Suruç’un bu hali ne olacak? Allah aşkına kimse halimizi görmüyor mu?” diye konuştu. 

Editör: Mücadele Gazetesi