Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL)’de mücadele eden Diyarbakırspor yaptığı açıklamayla Teknik Direktör Hüseyin Kaya ile yollarını ayırdıklarını açıkladı. Açıklamada, ligin ilk maçında Muş Belediyespor ile yaşanan olay ve sonraki hafta evinde oynadığı Mazıdağ Fosfatspor maçı yenilgisi sonrası aynı hata ve davranış sonucu Kaya ile yollarının ayrıldığı belirtti.  

 

Diyarbakırspor’dan yapılan açıklama şöyle, "Muş Belediyespor maçında yaşanan olaylar ve sonrasında Mazıdağ Fosfatspor maçındaki kötü oyundan ve yapılan yanlış kararlardan dolayı teknik direktörümüz Hüseyin Kaya ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine ve ekibine emekleri için teşekkür ediyor, kariyerlerinde başarılar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

 

YENİ HOCA BELLİ OLDU

Diyar, Ramazan Erin ile anlaşma sağladı. Kariyerinde daha önceden Kayapınar Belediyespor, Amedspor, Bandırmaspor ve Sarıyerspor gibi takımlarda görev alan Ramazan Erin, Diyarbakırspor’un teknik direktörü oldu.

 

KAYA’DAN AÇIKLAMA

Teknik Direktör Hüseyin Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, takımın tesisinin olmaması ve istediği transferlerin olmamasından kaynaklı olumsuzlukların yaşandığını ve Muş Belediyespor maçında kendisine 7 maç ceza verilmesine tepki gösterdi. Kaya’nın açıklamaları şöyle, "İki aydan uzun süredir gururla yürüttüğüm Diyarbakırspor teknik direktörlüğü görevimden istifa ettiğimi üzülerek bildiriyorum. Kulübümüzde görevimizi layıkıyla yerine getirmeye büyük özen gösterdik. Ancak bu süre zarfında gerek takımın bir tesisinin olmaması ve sürekli başka tesislerde misafir gibi oradan oraya taşınması ve istediğim transferlerin olmaması teknik heyet ve futbolcular üzerinde büyük olumsuzluk yarattı. Muş Belediye spor maçında yaşanan talihsiz olaylarda hiçbir dahlimin olmamasına rağmen futbol federasyonu kulüpten savunma istemiştir. Bu olaydan sorumlu arkadaşlar savunma yapmadıkları için tarafıma 7 maç ceza verilmesi, tarafıma ve kulübümüze büyük zarar vermiştir. Maçtan bir gün önce ceza aldığımı öğrendim. Büyük Diyarbakırspor kulübünün zarar görmemesi için bugün itibariyle istifa ediyorum. Görevim süresince desteklerini hep hissettiğim başta büyük Diyarbakırspor kulübünün büyük taraftarı olmak üzere medya ve Spor kamuoyuna ve takım yönetimine teşekkür ederim."

 

"MUŞ’TA DİYARBAKIRSPOR’A SALDIRI" haberi için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim