MÜCADELE- Merkez İlçe Yenişehir'e gelen İl Başkanı Aydın ve beraberindekiler, ilçe merkezinde 21 ayrı gruba ayrılarak İlçenin 21 ayrı lokasyonunda aynı anda eş zamanlı olarak program gerçekleştirip vatandaşlarla bir araya geldiler. Vatandaşların beklentilerini, sorun ve taleplerini dinleyen 21 ayrı grup halindeki AK partililer; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını iletiler.

 

“KÜRTLERİ DEĞİL AVRUPA’YI DİNLEDİLER”

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, burada yaptığı konuşmada, “Ak Parti Hükümetleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Kürtlerle ilgili her biri devrim niteliğinde adımlar attık. Ohal’in kaldırılmasından Kürtçe Televizyonlara kadar onlarca adımı bizler CHP’nin ahlaksızca yaptığı karşı çıkmalarına rağmen yaptık. Kürt Meselesini Yasal değişiklikler, Açılımlar ve süreçlerle ortadan kaldırmak için çok emek verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız 9 Temmuz’da Diyarbakır mitinginde yapmış olduğu konuşmada çözüm sürecinin HDP ve kandil tarafından sabote edilerek bitirildiğini ifade etmişti. Terör örgütünün yönetici kadrosunda yer alan Terörist başı Duran Kalkan, bu hafta kendilerine Avrupa’daki dostlarından, Süreçler devam ederken, çatışmayı sürdürün, silahları bırakmayın diye sürekli talimatlar geldiğini itiraf etti. Kürtleri değil Avrupa’yı dinlediler. Bu malumun ilanıyla bir kez daha tescillenmiştir ki Çözüm Süreci, Kandildeki terör baronları tarafından baltalanmış ve bitirilmiştir. Biz her zaman her yerde şunu ifade ediyoruz. Ne Terör örgütünün ne de HDP’nin Kürtlerin menfaatine bir isteği, çabası asla olmadı. Bunlar; kendileri ve aileleri için konforlu bir yaşamı, Kürt gençlerinin kanı üzerinden inşa ettiler. Kürt gençlerinin kanını Türk Solunun pespayelerine, Avrupa’lı Elitistlere kurban ettiler. Bu yaptıkları ihanetler yetmezmiş gibi, şimdi de Kürtlere yapılan bütün kötülüklerin anası CHP ile bir olup AK Partiye karşı ittifak kurdular.” Dedi.

 

İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın'ın organizasyonuyla; Diyarbakır’daki AK Parti’ye ait tüm İl Kademeleri, MKYK üyeleri Abdurrahim Fırat ve Suna Kepolu Ataman, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ve Çermik Belediye Başkanı Şeyhmus Karamehmetoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, 17 ilçenin başkanları, Kadın kolları başkanları,  Gençlik kolları başkanları ve partililer katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim