MÜCADELE- Kulp Belediyesince temin edilen araçlarla Hasandin dağı eteklerine varıldıktan sonra katılımcılar dağın zirvesine doğru yürümeye başladı. Yüksek dağlarla çevrili yürüyüş güzergahında yeşil alan ve karlı dağların manzarasını fotoğraflayan katılımcılar 4 km’lik yürüyüşün ardından zirveye vardı. Yer sofraları kurularak odun ateşinde içilen çaylardan sonra, canlı müzik eşliğinde şarkılar söylenip halaylar çekildi. Zirvede bulunan endemik bitkilerden olan ters laleler katılımcıların ilgi odağı oldu.

 

 

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mustafa Gözlet, “Kültür şenlikleri kapsamında organize etmiş olduğumuz 1. Doğa Yürüyüşüne yoğun ilgi gösteren katılımcılarımıza çok teşekkür ederim. Vatandaşlarımızı Kulp ilçemizin muazzam doğasıyla bütünleştirmek istedik. Hem spor yaptık, hem eğlendik hem de muazzam doğanın tadını çıkardık. Kulp İlçemizin gidilmesi, görülmesi gereken yerlere doğa yürüyüşlerimizi davam ettireceğiz. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

 

 

Büyük bir memnuniyet duyduklarını ve Kulp ilçesinin doğasına hayran kaldıklarını belirten katılımcılar düzenlenen organizasyon için Kulp Belediyesine teşekkürlerini ifade ettiler. Yaklaşık 8 km’lik doğa yürüyüşü tamamlandıktan sonra katılımcılar araçlarla ilçe merkezine geri döndü. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim