Yeni yılla birlikte bir önceki yıla ait veriler de yayınlanmaya başladı. Bu verilere göre Türkiye’de iç hatlarda en fazla yolcunun gittiği iller belli oldu. turna.com’un 2023 uçak bileti satış verilerinden Çevrimiçi seyahat platformunun hazırladığı raporda Türkiye’de en sevilen şehirler Antalya ve İzmir olurken bu illerin yanında Trabzon’da yerini aldı. Bu sıralamayı takip eden diğer iller arasındaysa İstanbul, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır da bulundu.

ÖĞRENCİLERİN GELDİĞİ İLLERİN BAŞLARINDA DİYARBAKIR’DA BULUNDU

2023 verilerine göre öğrencilerin iç hatlarda en fazla ziyaret ettiği iller sırasıyla İstanbul, İzmir, Antalya, Adana olurken beşinci sıradaysa Diyarbakır yerini aldı. Dış hatlardaysa en fazla Tahran ve Bakü başı çekerken Moskova’da üçüncü sırada yer aldı. Taşkent ve Berlin’de listede yerlerini aldılar.

Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak

EN UCUZ VE EN PAHALI BİLET KAÇ LİRA OLDU?

2023 yılına ait en ucuz bilet fiyatları şubat, mart ve nisan aylarında satılırken iç hatlarda en ucuz bilet İzmir Trabzon arasında 249 lira oldu, dış hatlardaysa İstanbul Tahran rotasında 263 lira oldu. Bu verilere göre en pahalı uçak bileti fiyatıysa Gaziantep İzmir rotasında 8 bin 899 oldu, dış hatlardaysa İstanbul New York arası 156 bin 532 lira olarak kaydedildi.

Editör: Mücadele Gazetesi