Diyarbakır futbolunu tanıdığımız serimizin yen ismi Alper Aydın ya da diğer ismiyle Gustave Bebbe. Diyarbakırspor’un da formasını terleten futbolcunun kariyerine bakalım…

DİYARBAKIRSPOR’DA FORMA GİYDİ: BEBBE KİMDİR?

1982 yılında dünyaya gelen Kamerunlu santrafor oyuncusu profesyonel kariyerine Türkiye’de başladı. Futbolcu 2005/06 yılında başladığı kariyerine 2006/07 MKE Ankaragücü’ne transfer oldu. Kariyerinin performans açısından en iyi dönemlerini de burada geçiren futbolcu, ilk sezonunda çıktığı 38 maçta 12 gollü bir performansla oynadı. Sonraki sezon yine 38 maça çıkan Bebbe bu kez de 6 gol attı.

Efsane Diyarbakır’ın unutulmaz futbolcusundan acı haber! Efsane Diyarbakır’ın unutulmaz futbolcusundan acı haber!

Gustave Bebbe, kısa bir dönem Başakşehir forması da giydi. 20 maçta oynayan futbolcu bir gol atarken 2009/10 sezonunda Diyarbakırspor Süper Lig’ten düştüğü sezonda Diyarbakır’a geldi. Futbolcu Diyarbakır’da 14 karşılaşmaya çıkarken üç gol kaydetti. Kısa süreli Diyarbakır performansı sonrasında futbolcu Kasımpaşa’ya transfer oldu. Sonraki yıllarda Bağcıl SK, Mudanyaspor forması da terleten futbolcu,  Ergene Velimeşe’de şampiyonluk yaşayan futbolcu sonraki yıl Gebzespor’da, sonraki yıl da Serik Belediyespor’da şampiyonluk yaşadı. Üç yıl üst üste şampiyonluklar yaşayan futbolcu 2018/19 yılında Çubukspor ve sırasıyla Yunusemrespor ve Suvermez Kapadokyaspor forması terletti. Futbolcu kariyerinin tamamına yakınını Türkiye futbolunda geçirirken burada Türk vatandaşlığı da alarak ismini Alper Aydın yaptı. Ancak futbolcu Kamerun Milli Takımı ile Dünya Kupası’na katılınca vatandaşlığı da bitmiş oldu.

Muhabir: Onurcan GÜLER