Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları

33 medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır, son dönemde turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Özellikle Avrupa’dan gelen yabancı turistler, 12 bin yıllık geçmişi olan Diyarbakır’ı keşfetmeye çalışıyor. Hollanda’nın Amsterdam şehrinden Diyarbakır’a gelen Netherlands isimli yabancı turist, esnafın İngilizce bilmemesinden dert yandı.

DİYARBAKIR DEĞİL, MARDİN’DE KONAKLIYORLAR
Öte yandan bazı tur rehberlerin turistleri Diyarbakır’da sadece birkaç saat gezdirdiği, konaklama için Mardin’i tercih ettikleri öğrenildi.

“TRABZON’DAN DİYARBAKIR’A GELDİK”
Mücadele mikrofonuna konuşan Netherlands, şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle buraya öğlen sonrası geldik. Yaklaşık olarak saat 3 gibi. Bir gezi grubundayız. Hollanda Amsterdam’dan İstanbul’a oradan da Trabzon’a geldik. İki gece kaldık orda. Daha sonra Diyarbakır’a geldik. Yarın erkenden, erken saatlerde Mardin’e gideceğiz.

“DİYARBAKIR’DA BİR İKİ SAATLİĞİNE KALACAĞIZ”
Diyarbakır’da bir iki saatliğine kalacağız. On gözlü köprüdeydik. Şimdi de Ulu Camideyiz. Köprü ise en çok beğendiğimdi. Ama çok fazla bir şey göremedik. Bir iki mağazaya uğradık burada. Hepsi bu.

“DİYARBAKIR İNSANLARI İNGİLİZCE ÖĞRENMEK ZORUNDA”
Türkiye’deki insanlar çok nazik. Sevdim onları. Batı tarafında kaldım. Türkiye’nin batısı ve iç kesimleri. Burası ise başka bir şey. Çevresi de öyle. Batı ve iç kesimlerden çok farklı. Buranın insanları İngilizce öğrenmek zorundalar. Çünkü çok büyük bir sorun. Restorandayken ya da alışverişteyken neresi ise artık.. Kimse sizi anlayamıyor. Hepsi yanlış anlaşılma ile dolu. Yemek için sipariş verdiğinizde, içecek istediğinizde. Bilemiyorum ne olduğu ama hepsi için çok zor bir durum.”

Muhabir: Fatih SURUÇ