HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Partisinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu açıklandı. 

Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi

HÜDA PAR’dan yapılan açıklamada, “Faruk Dinç, Diyarbakır sevdalısı ve halkımızın sorunlarına duyduğu hassasiyetle bilinen bir isimdir. Diyarbakır'ın ihtiyaçlarına duyarlı, katılımcı ve adil projeleriyle Bizimle Mümkün diyecektir. Diyarbakır adayımız Dinç, Bizimle Mümkün dediği bu yolda, şeffaf ve adil belediyecilik için çalışacak, halkının sesine kulak verecek, ihtiyaçlarına duyarlı projeler geliştirecek ve şehrin tüm renklerini kucaklayacaktır İnşaallah. Memleketimize hayırlı olsun.” Denildi.

Öte yandan Faruk Dinç, vekil olmadan önce HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanıydı.

FARUK DİNÇ KİMDİR?
1985 yılında Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyünde doğdu. İlkokulu Pekmezciler köyünde, ortaokulu Dicle Kocaalan YİBO'da okudu. Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Dinç, birçok yerel ve ulusal kanalda siyer ve sağlık programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı.

Siyaset hayatına HÜDA PAR'la başlayan Dinç, partisinin kurucu gençlik kolları başkanlığını üstlendi. HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Dinç, bir dönem Diyarbakır İl Başkanlığı görevini sürdürdü.

Evli ve 3 çocuk babası olan Dinç; Kürtçe, Zazaca ve İngilizce biliyor. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi