Diyarbakır’da ruhsat ve kazı izni için bir müteahhitten 5,5 milyon lira rüşvet istediği için hakkında “Rüşvet almak ve icbar suretiyle irtikâp” suçundan ağır ceza mahkemesine dava açılan eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun, rüşvet davasından dolayı hakkındaki adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı nedeniyle kamu görevlilerine tahsisli olan yeşil pasaportu da iptal edildi. Beyoğlu ile birlikte eşi Dürdane Beyoğlu ve birinci derece yakınlarının da pasaportlarının iptal edildiği öğrenildi. 

Diyarbakır’ın en işlek caddesi trafiğe kapatılacak! Diyarbakır’ın en işlek caddesi trafiğe kapatılacak!

İMAMLIK YAPTIĞI VE SOYADINI DEĞİŞTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI
Hüseyin Beyoğlu’nun imamlık yaparken de gerçeğe aykırı sahte akıl sağlığı raporu alarak malulen emekli olduğu, ardından da Yalar olan soyadını Beyoğlu olarak değiştirip AK Parti’den belediye başkan adayı olup siyasete girdiği öğrenildi.

Sözcü’nün haberine göre, görev süresi 31 Mart’ta dolduğu için belediye başkanlığı sona eren ve yurtdışına kaçarak delilleri karartma ihtimaline karşı tüm sınır kapıları ile havalimanlarındaki dış hatlar terminalleri de ivedi olarak uyarıldı.

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ VAR TALEBİN REDDİNE
AK Partili Hüseyin Beyoğlu’nun devam eden adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağından dolayı yeşil pasaportunun iptal edildiği bilgisi paylaşılarak bu konuda duyarlı olunması istendi. Beyoğlu’nun avukatları da ağır ceza mahkemesinden adli kontrol kararı ile yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. 

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ VE KAÇMA İHTİMALİ VAR
Mahkeme kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin dosyada yer alması, tanık ifadeleri, tape kayıtları; sanığın işlediği suça öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, delillerin henüz toplanmamış olması nedeniyle talebin bu aşamada reddine karar verdi. 

MÜFETTİŞ RAPORU 6 AYDAN BERİ SAVCILIĞA GÖNDERİLMİYOR
Hüseyin Beyoğlu’nun belediye başkanlığı dönemindeki tüm usulsüz işlemleriyle ilgili Diyarbakır’a gönderilen mülkiye başmüfettişlerinin Teftiş Kurulu Başkanlığı'na sunulmak üzere hazırladığı tevdi raporu da 6 ay önce tamamlanmış olmasına rağmen adli yönden de soruşturmaya konu edilmek üzere halen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmemiş olması dikkat çekti.

Kaynak: Sözcü