İŞKUR Diyarbakır Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak her daim işverenlerimizin ve çalışanlarımızın yanındayız.

Diyarbakır İŞKUR İl Müdürümüz Sayın Mustafa Yılmaz ve SGK İl Müdürümüz Sayın Reşat Merttir’in katılımlarıyla, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğinde birliğin kıymetli üyelerine, kurum personellerimiz tarafından İŞKUR’un değişen Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği ve SGK’nın teşvikleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Depremden etkilenen kadim şehrimizde iş gücü piyasasını bir an önce ayağa kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deprem bölgesine özel, ihtiyaca dayalı çözümler geliştirerek nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için "İstihdama Dönüş Programı"nı hayata geçirdik. Vatandaşlarımız, istihdama dönüş programı kapsamında 31.12.2024 tarihine kadar açılacak kurs/programlarda faydalanabilecek.

İstihdama Dönüş programları için istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdünü yüzde 70’ten yüzde 40’a, istihdam yükümlülüğünü 3 kattan 1,5 kata düşürerek iş arayan vatandaşlarımızın ve işverenlerimizin bu programlardan daha fazla yararlanmasının önünü açıyoruz.

Diyarbakır’da altın fiyatları yeniden düştü! Diyarbakır’da altın fiyatları yeniden düştü!

Ayrıca uygulanmakta olan sektör kısıtlamasını kaldırarak hizmetlerimizin yaygınlaşmasını sağlıyoruz.

Birlikte Türkiye’yiz.” (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi