Medeniyetin beşiği olarak bilinen Diyarbakır, son yıllarda inanç ve kültür turizminin gözbebeği haline geldi. Tarihi mekanlarıyla öne çıkan kent, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da birçok yerinden her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Turistlerin ilk durağı ise tarihi Sur ilçesindeki yapısıyla göz kamaştıran İslam âleminin 5. Harem-i Şerifi Ulu Cami oluyor.

MÜCADELE YAZDI ÇEŞMELER DEĞİŞTİRİLDİ
Diyarbakır merkez Sur İlçesinde bulunan Ulu Cami’de, bozulan çeşmeler yerine caminin tarihi yapısına uygun olmayan plastik çeşmeler Mücadele Gazetemizin “Diyarbakır’daki tarihi camide plastik çeşmeler” haberi üzerine değiştirildi.

Bakan Tekin Diyarbakır'da okul açılışına katıldı Bakan Tekin Diyarbakır'da okul açılışına katıldı

CAMİNİN TARİHİ YAPISINA UYGUN ÇEŞMELER TAKILDI
Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Ulu Cami’de şadırvan ve havuz bölümünde vatandaşların serinlemek ve abdest almak için kullandığı Osmanlı tipi çeşmeler zamanla hasar gördü veya kırıldı. Kırılan çeşmelerin yerine ise caminin tarihi mimarisine uygun olamayan plastik çeşmelerin takıldığı görülmüştü. Camiyi ziyarete gelen ziyaretçiler ise bu duruma tepki göstermişti. Ekipler geçtiğimiz aylarda gazetemizin haberi üzerine plastik çeşmeleri söküp yerine caminin tarihi yapısına uygun çeşmeler taktığı görüldü.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol