Diyarbakır’ın en işlek semti! Risk altında” başlıklı haberimiz meclis gündeminde yer alırken konuyu meclise taşıyan isim ise DEM Parti Milletvekili Serhat Eren oldu. Eren’in meclise sunmuş olduğu önergesi şu şekilde oldu;  

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 

Serhat EREN Diyarbakır Milletvekili; 

10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Yılın İdarecisi seçilen Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Kayyımı Murat Beşikçi’nin kayyım olarak görev yaptığı Yenişehir ilçesindeki altyapı, kaldırım, yol ve çöp sorunları bitmek bilmiyor. Maraş merkezli depremler sonrasında ağır hasar alan birçok bina yıkıldı ancak yıkılan binaların olduğu alanlar daha sonra kaderlerine terk ediliyorlar. Yenişehir ilçesi Ofis semti Sanat Sokağı’nın karşısında yıkılan binanın olduğu yerler ve ofis semtinin birçok ara sokağı çöp yığınlarından geçilmemektedir. Yine Ofis semtinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan Engin Apartmanı’nın olduğu alan yağışlarla birlikte adeta küçük bir göle dönmüş ve çevredeki yurttaşlar için özellikle çocuklar için ciddi tehlike oluşturmaktadır. Bölgede yaşayan yurttaşlar çocuklar için risk oluşturulan alanın bir an önce temizlenmesini talep etmektedirler. 

Bu bağlamda; 

1- Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtinde yaşanan çöp sorununun farkında mısınız? 

2- Çevreye mikrop saçan çöplerin temizlenmesi için bakanlık olarak ivedilikle bir 

çalışma yapacak mısınız? 

3- Ağır hasarlı olduğu için yıkılan binaların bulunduğu alanlar neden kendi hallerine 

bırakılmaktadır? Bu alanlara hizmet verilmemesinin gerekçesi nedir? 

4- Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan Engin Apartmanı’nın bulunduğu alanda oluşan 

Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

ve bölgede yaşayan yurttaşlar için risk teşkil eden su göletinin temizlenmesi için bir 

girişiminiz olacak mıdır? 

5- Yaşanabilecek olası kazalarda veya olumsuz durumlarda sorumluluk kimde olacaktır? 

6- Sokakları çöpten geçilmeyen, yollarında su göletleri oluşan, kaldırımları çöken 

Yenişehir ilçesinde kayyım olarak görev yapan Murat Beşikçi’ye hangi çalışmaları 

nedeniyle Yılın İdarecisi ödülü verilmiştir? 

  

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol