Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yeniden yapılması için temmuz ayında yıkılan ve ancak geçen ayın sonlarında yapılan Urfa Kapı kavşağındaki refüjlerin yeniden bozulmuş ve refüjlerdeki granit bordürlerin (taşların) yerinden çıkmıştı.

HEP GÜNDEME TAŞIDIK

Sur ilçesinde yeniden yapılması için temmuz ayında yıkılan Urfa Kapı kavşağındaki refüjler, gazetemizin 31 Ağustos’ta yaptığı “Diyarbakır’daki o çalışma neden yapılmıyor?” başlıklı haberi üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 23 Eylül’de çalışma başlatarak refüjlere granit bordürleri (taşları) döşeyerek yeniden yaptı. Gazetemiz, Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmasını 23 Eylül’de yaptığı “Diyarbakır’daki o refüjler nihayet yapıldı” başlıklı haberle servis etmişti.

Ancak aradan geçen bir ayın ardından Urfa Kapı kavşağındaki refüjlerin geçtiğimiz günlerde yeniden bozulduğunu,  Mücadele gazetemiz tarafından 20 Ekim’de yapılan “Diyarbakır’da geçen ay yapılmıştı: İşte son hali!” başlıklı haber ile yeniden gündeme taşınmıştı.

REFÜJLER YENİDEN YAPILDI

Gazetemizin bir hafta önce yaptığı bu haber üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, granit bordürleri (taşları) yerinden çıkan Ufakapı’daki refüjleri yeniden yaptığı görüldü.

Her gün yüzlerce vatandaş ve aracın geçtiği kavşaktaki granit bordürlerin (taşların) yerinden çıkmasına tepki gösteren çevredeki vatandaş ile esnaf, refüjlerin sağlam yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunmuştu. 

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın