Türkiye’de birden fazla yerde ismi kullanılan birçok ilçe var. Bu ilçelerden birisi de Diyarbakır’ın ilçesi. Merkez Yenişehir ilçesi Türkiye’de Diyarbakır yanı sıra iki il sınırları içerisinde de bulunmakta. Peki Yenişehir ilçesi hangi illerde var?

Diyarbakır Otogarı yenileniyor! Diyarbakır Otogarı yenileniyor!

DİYARBAKIR’IN YENİŞEHİR İLÇESİ İKİ İLDE DE VAR
Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi toplamda üç ilde bulunmakta. Üç ilçenin de ismi Yenişehir olurken gelin hangi illerde bulunuyor bu ilçeler beraber bakalım…

DİYARBAKIR’IN YENİŞEHİR’İ
Diyarbakır’ın dört merkez ilçesinden birisi olan Yenişehir yerli nüfusun yoğunluğu ile öne çıkarken Sur ilçesinin mahallesi iken 2008 yılında ilçe statüsü kazanarak merkez ilçelerden biri olurken 42 mahalle de ilçeye bağlandı. Bugün itibariyle ilçenin nüfusu ise 2020 yılı verilerine göre 214 bini aşmakta.

MERSİN’İN YENİŞEHİR İLÇESİ
Mersin sınırları içerisinde bulunan Yenişehir ilçesi merkez ilçelerden birisi olarak karşımıza çıkarken ilçe sınırları içerisinde 32 mahalle bulunmakta. İlçenin nüfusu da 300 binlere kadar dayanmakta. Turizm açısından ciddi gelirler elde etmekte.

BURSA’NIN YENİŞEHİR İLÇESİ
Bursa’nın sınırları içerisinde bulunan Yenişehir ilçesi, tarihiyle ön plana çıkmakta. Yenişehir’de kurulan darphanede ilk Osmanlı parası basıldı. Yenişehir ilçesi 71 mahalleye ev sahipliği yaparken nüfusu da 55 binin üzerinde.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER