Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Şubat 2024 Raporu'nu yayımladı. Buna göre, Şubat ayında 36 kadın cinayeti işlendi, 17 kadının ölümü "şüpheli" bulundu. Platformun raporunda 36 kadından 17’sinin "boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek" gibi gerekçelerle öldürüldüğü belirtildi. Öte yandan öldürülen 12 kadının ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. Öte yandan raporda, Diyarbakır'ın Silvan’da gölette cansız bedeni bulunan Amine Sevinç’in ölümü şüpheli bulundu.

Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı

KADINLAR EN ÇOK EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ
Şubat ayında öldürülen 36 kadının 10’u eşleri, 7’si eski eşleri, 7’si birlikte oldukları kişi, 4’ü babası, 3’ü oğlu, 2’si tanıdık biri, 1’i ise tanımadığı biri tarafından öldürüldü. 2 olayda ise failin yakınlığı tespit edilemedi. Bu ay kadınların yüzde 28’i eşi tarafından öldürüldü. Kadınların 17’si evinde, 11’i sokakta, 2’si arabada, 2’si otelde, 1’i arazide, 1’i ıssız yerde, 1’i işyerinde, 1’i lojmanda öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 47’si evlerinde öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların 25’i ateşli silahlarla, 9’u kesici aletle, 2’si boğularak öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 69’u ateşli silah ile öldürüldü.

DİYARBAKIR’DA AMİNE SEVİNÇ ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ BULUNDU
Raporda şüpheli ölümlerinden biri Diyarbakır’da gerçekleşti. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 26 yaşındaki Amine Sevinç, dedesini ziyarete gittiği mezarlığın yakınındaki gölette ölü olarak bulundu. Batman’da da 4 gün boyunca kayıp olan 26 yaşındaki Rojvelat Kızmaz bir baraj gölünde ölü olarak bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi