Diyarbakırlı futbolcu Burhan Eşer, Süper Lig’in bir dönem sürekli isimleri arasındaydı. İstikrarlı bir şekilde 10 sezon burada forma terleten futbolcu, birçok kulübün de formasını terletti. Gelin kariyerine beraber bakalım…

DİYARBAKIR’IN YETİŞTİRDİĞİ ÖNEMLİ FUTBOLCULARDAN: BURHAN EŞER

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1985 yılında dünyaya gelen Burhan Eşer, kariyerine de memleketinin takımı Diyarbakırspor’da başladı. Eşer, 2004/05 yılında başladığı kariyerine 2007/08 sezonunda İlhan Cavcav gibi efsane bir Başkanın olduğu Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Süper Lig’de oynayan Gençlerbirliği’nde üç sezon forma terleten futbolcu 2010/11 sezonunda Eskişehirspor’a transfer oldu. Eskişehirspor’da da üç sezon forma terleten Diyarbakırlı isim burada ilk kez UEFA Avrupa Kupası karşılaşmalarında da boy gösterdi.

Diyarbakır'da konser veren Sıla bakın ne yaptı! Diyarbakır'da konser veren Sıla bakın ne yaptı!

2013/14 sezonuna Sivasspor’da başlayan futbolcu 4 yıl burada oynarken üç yılını Süper Lig’te son yılını da TFF 1.Lig şampiyonu olarak geçirdi.

2017/18 sezonuna TFF 1.Lig kulübü Erzurumspor’da başlayan Eşer, sonraki yıllarda bir daha Süper Lig forması terletemezken 2018/19 sezonunda Osmanlıspor’a (Ankaraspor), sonraki yıl Akhisarspor’a, daha sonra Hekimoğlu Trabzon’a, Bodrumspor’a ve son olarak da 32 Ispartaspor’a transfer oluyor. Kariyerini de burada noktalayan futbolcu, Süper Lig’de 274 karşılaşmaya çıktı. Bu karşılaşmalarda 48 gol kaydederken 41 kez sarı kart bir kez de kırmızı kart gördü.

Muhabir: Onurcan GÜLER