Diyarbakır'a Pazar uyarısı: Bu ilçeler kesintiye hazır olsun Diyarbakır'a Pazar uyarısı: Bu ilçeler kesintiye hazır olsun

Diyarbakır’ın efsane kulübü Diyarbakırspor bir dönem Süper Lig’in gol kralı olmayı başarmış ismi kadrosuna katmış ancak Diyarbakır’da oynadığı karşılaşmalar boyunca hiçbir gole katkı sağlamadan kulübe veda etmişti.

DİYARBAKIRSPOR’A GOL KRALI İSİM: OKAN YILMAZ

1978 yılında Bursa’da dünyaya gelen futbolcu profesyonel kariyerine İnegölspor’da başlamış iki yıllık performans sonrası Bursaspor’a imza atmıştı. Oyuncu yedi yıl kadar formasını terlettiği Bursaspor’da 212 maça çıkmış ve 114 gole imza atmayı başarmıştı. 2000/01 sezonunda çıktığı 31 karşılaşmada kaydettiği 23 golle gol kralı olmayı da başarırken 2002/03 sezonunda 34 maçta 24 gole imza atarak ikinci kez gol kralı olmayı başarmıştı. Oyuncuya bu dönemlerde Fransız kulübü Marsilya’dan teklif gelmiş ancak oyuncu reddetmiştir. Yılmaz sonraki yıllarda ise Malatyaspor’a imza atmış burada yarım sezon oynadıktan sonra Konyaspor’a imza atmıştı. 2006/07 sezonunda ise Sakaryaspor’da oynayan futbolcu daha sonra Diyarbakır kulübüne imza atmıştı.

Muhabir: Onurcan GÜLER